Τεχνολογια - Επιστημη

Εκτυπωτής με νερό αντί μελάνι!

Κινέζικη οικολογική εφεύρεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59568-118952.jpg

Με νερό αντί για μελάνι θα τυπώνει ο οικολογικός εκτυπωτής του μέλλοντος, και μάλιστα πολλές φορές στο ίδιο χαρτί,  χάρη σε μια νέα μέθοδο που ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές.

Λεπτομερέστερα, πρόκειται για εφεύρεση της επιστημονικής ομάδας του κ. Σεν Ξιάο-Αν Ζανγκ, καθηγητή Χημείας του πανεπιστημίου Ζιλιίν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications».

Οι τυπωμένες με τη νέα μέθοδο σελίδες φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά μέσα σε μια ημέρα το πολύ έχουν ξεθωριάσει τελείως και τα κενά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Η λογική της εφεύρεσης στηρίχτηκε σε διεθνείς στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες περίπου το 40% των εκτυπώσεων στους χώρους εργασίας καταλήγουν αυθημερόν στο καλάθι των αχρήστων . 

«Με επαναχρησιμοποίηση του ίδιου χαρτιού 50 φορές, το κόστος είναι μόλις το 1% περίπου των εκτυπώσεων των κανονικών εκτυπωτών. Αλλά ακόμα κι αν το ίδιο χαρτί δεν χρησιμοποιηθεί πάνω από δέκα φορές, το κόστος είναι περίπου το ένα δέκατο έβδομο της συμβατικής εκτύπωσης», ανέφερε ο κ. Ξιάο-Αν Ζανγκ.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.