Τεχνολογια - Επιστημη

Ηλεκτρονικό ροζάριο: Τώρα η προσευχή απέχει όσο ένα κλικ

Το Βατικανό λανσάρει νέο γκάτζετ για να κερδίσει τις καρδιές και το πνεύμα των νέων πιστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλεκτρονικό ροζάριο
Ηλεκτρονικό ροζάριο / © Vatican News

Το φοράς το κλικάρεις και προσεύχεσαι. Το Βατικανό γίνεται hi-teck και λανσάρει το πρώτο ηλεκτρονικό ροζάριο που ενεργοποιείται κάνοντας τον σταυρό σου!

Άνοιγμα στους νέους και τεχνολογικά εξοικειωμένους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας επιχειρεί το Βατικανό λανσάροντας το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρονικό ροζάριο. Τώρα πια για με ένα κλικ η προσευχή μπορεί να εισακουστεί! Το νέο προϊόν της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ονομάζεται «Click to Pray» eRosary και είναι μια wearable συσκευή, με τη μορφή ροζάριου, που συνδέεται με μια εφαρμογή στο κινητό του χρήστη και ενεργοποιείται κάνοντας στον αέρα το σημάδι του σταυρού.

Το νέο «ιερό» γκάτζετ διατίθεται ήδη προς πώληση στα 99 ευρώ. Αποτελείται από 10 μαύρες χάντρες αχάτη και αιματίτη, και έναν σταυρό, που αποθηκεύει δεδομένα. Μόλις ενεργοποιηθεί, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το ροζάριο για απλή προσευχή, στοχαστική προσευχή ή θεματική, που θα ανανεώνεται. Η συσκευή θα δείχνει την πρόοδο της προσευχής και θα διατηρεί στοιχεία από την κάθε ολοκληρωμένη προσευχή με το ροζάριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού η συσκευή είναι σχεδιασμένη ως εργαλείο εκμάθησης για την «προσευχή για ειρήνη στον κόσμο».

Μινέρβα - Turn Me On (Official Music Video)


Και φυσικά όλες στις ρυθμίσεις προβλέπεται η προσωποποίηση του θρησκευτικού περιεχομένου, health tracking και άλλα.

«Αυτό το πρότζεκτ παντρεύει τη πνευματική παράδοση της Εκκλησίας με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας», αναφέρει το δελτίο Τύπου του Click To Pray.

 Η εταιρεία πίσω από το γκάτζετ είναι η GadgTek Inc της Ταϊβάν. Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό ροζάριο είναι αδιάβροχο και συμβατό με Android και iOS smartphones.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.