- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Έλληνες μαθητές «πρωταθλητές» της Microsoft Office
Οι τρεις πρωτιές τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Νέας Υόρκης
Ελληνική πρωτιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office στη Ν. Υόρκη - Διακρίσεις για τους τρεις Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν.
Πρώτευσε η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας μαθητής της γ' λυκείου από την Αθήνα, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft PowerPoint, ενώ και τα άλλα δυο μέλη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατέλαβαν σημαντικές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα κατέλαβε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Microsoft Excel και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ενώ ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς από την Σπάρτη κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.
Για τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό, οι μαθητές πιστοποιήθηκαν αρχικά στο Microsoft Office Specialist προκειμένου να επιδείξουν τη γνώση τους στις εφαρμογές όπου διαγωνίστηκαν. Στους περιφερειακούς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στις αρχές καλοκαιριού στην Ελλάδα, οι τρεις Έλληνες μαθητές κατέλαβαν όλοι την 1η θέση, ο καθένας στην κατηγορία όπου διαγωνίζονταν, εξασφαλίζοντας έτσι το "εισιτήριο" και την πρόκριση για τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος ο τελικός γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Στον τελικό διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν 155 μαθητές από πενήντα διαφορετικές χώρες. Στους εθνικούς προκριματικούς γύρους συμμετείχαν συνολικά 850.000 μαθητές, ηλικίας από 13 έως 22 ετών, από 119 χώρες από όλο τον κόσμο, όπου συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στις εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint.
Ο Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα, μαθητής της γ' γυμνασίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη μεγάλη εμπειρία που έζησε συμμετέχοντας στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist. Ευχαρίστησε θερμά τον δάσκαλό του Παναγιώτη Ασλανίδη που τον συνόδευσε στο ταξίδι, τον στήριξε σε αυτή την προσπάθεια και τον καθοδήγησε σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, αλλά και τους γονείς του που πάντα βρίσκονταν στο πλευρό του και τον ενθάρρυναν συνεχώς. Ο νεαρός μαθητής δήλωσε πολύ περήφανος που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό συμβάλλοντας κι ο ίδιος ώστε η πατρίδα μας να διακριθεί σε όλες τις εφαρμογές, όπου διαγωνίστηκαν τα τρία παιδιά.
Ο Παναγιώτης Ασλανίδης, για δεύτερη χρονιά φέτος, συμμετείχε με την ιδιότητα του δασκάλου στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό καθώς και πέρυσι η 16χρονη Έφη Ζιώτα από την Καβάλα είχε διακριθεί στους Πανελλήνιους Αγώνες της Microsoft στην εφαρμογή PowerPoint, παίρνοντας την πρόκριση στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο Ορλάντο και καταλαμβάνοντας τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος για τις πολλές και σημαντικές νίκες που έλαβε στη Νέα Υόρκη η ελληνική ομάδα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αυτές οι νίκες να αποτελέσουν το έναυσμα για ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες, στέλνοντας μόνο θετικά μηνύματα στους νέους ανθρώπους.
Τους νικητές του διαγωνισμού ανακοίνωσε η Certiport και βάσει των όσων αναφέρονται ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, μόλις τελείωσε τη Β' Λυκείου στο Ψυχικό, προετοιμάστηκε από το εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο Techno Agia Paraskevi HelpU και συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τη χορηγία του συνεργάτη της Certiport στην Ελλάδα ACTA - Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς προέρχεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης και ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από το ExpertIn Καβάλας.
Στο 18ο έτος του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προσέλκυσε περισσότερους από 850.000 μαθητές από 119 χώρες. Οι μαθητές, ηλικίας 13 έως 22 ετών, συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στο Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, με αποκορύφωνα τον πιο δημοφιλή διαγωνισμό τεχνολογικών δεξιοτήτων στο Microsoft Office -και το μοναδικό εγκεκριμένο από τη Microsoft από το 2002.
Η Certiport και η Microsoft αναγνώρισαν τους κορυφαίους εκ των διαγωνιζομένων στην Τελετή Απονομής Βραβείων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της MOS στο Marriott Marquis της Νέας Υόρκης και έδωσαν στο νικητή της πρώτης θέσης το χρηματικό έπαθλο των 7.000 δολαρίων (η β' θέση συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 3.500 δολαρίων και η τρίτη από 1.500 δολαρίων).
Με 2,3 εκατομμύρια πιστοποιήσεις ετησίως, το Microsoft Office Specialist είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα πιστοποίησης παγκοσμίως. Το επόμενο έτος, η Certiport θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Specialist Microsoft Office 2020 στο Disney's Grand Californian Hotel στο Anaheim, CA, από τις 2-5 Αυγούστου του 2020.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.