- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μπλόκο» της Google στη Huawei
Ένας αποκλεισμός που απορρέει από τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ
Η Google μπλοκάρει τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του Android στις συσκευές της κινεζικής Huawei που έχει μπει στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ.
Η Google απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.
Οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.
Η Google ανακοίνωσε ότι συμμορφώνεται με το νέο κανονισμό, αναστέλλοντας τις συναλλαγές με την κινεζική εταιρεία, οι οποίες απαιτούν τη μεταφορά υλικού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, πέρα από εκείνες που είναι διαθέσιμες μέσω άδειας ανοιχτού λογισμικού (όμως τα Google Play, Gmail, Chrome, YouTube, Google Maps κ.α. δεν καλύπτονται, καθώς απαιτούν εμπορική συμφωνία με τη Google). Η Huawei δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν.
H Huawei θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android, αλλά μετά την απόφαση της Google, οι χρήστες των νέων συσκευών Huawei δεν θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους αναβαθμίσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη του Android. Οι υπάρχοντες χρήστες των Huawei smartphones θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να «κατεβάζουν» αναβαθμίσεις των εφαρμογών της Google μέσω Google Play, αλλά όταν η Google κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του Android (την οποία ετοιμάζει), η Huawei δεν θα επιτρέπεται να προσφέρει την αναβάθμιση στις συσκευές της, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.
Η Huawei έχει «στριμωχτεί» από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, αντιμετωπίζοντας υποψίες για κινδύνους κυβερνο-ασφάλειας και διαρροής μυστικών προς την κινεζική κυβέρνηση από τη χρήση των συσκευών της στα υπό ανάπτυξη δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), κάτι που η ίδια η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά, επιμένοντας ότι διατηρεί πλήρη ανεξαρτησία έναντι της κυβέρνησης της χώρας της. Όμως ήδη ορισμένες χώρες έχουν απαγορεύσει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τους να χρησιμοποιούν προϊόντα και εξοπλισμό της Huawei.
Η νέα απόφαση της Google -οι λεπτομέρειες της οποίας βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση- αναμένεται να ωθήσει την Huawei να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός καθαρά δικού της λειτουργικού συστήματος, καθώς και κινητών εφαρμογών, ώστε να μην εξαρτάται από τρίτους.
Όμως αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, η κινεζική εταιρεία θα υποστεί πλήγμα στην αγορά smartphones και θα δυσκολευτεί να εκθρονίσει από την πρώτη θέση των πωλήσεων τη νοτιοκορεατική Samsung μέσα στο 2020, όπως είναι η φιλοδοξία της, καθώς αρκετοί καταναλωτές μάλλον θα αποφύγουν να αγοράσουν ένα κινητό που δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Google Play, ούτε αναβαθμίσεις ασφαλείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.