Τεχνολογια - Επιστημη

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: «Το κινητό θα είναι ο βοηθός μας»

«Όλοι θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι της τεχνολογίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης/©INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

«Να είναι η τεχνολογία συμπληρωματική στη δική μας εργασία, στη δική μας ζωή, στην καθημερινότητά μας» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Η πληροφορική έχει αλλάξει τον κόσμο μας και πρόκειται να τον αλλάξει ακόμη περισσότερο, τονίζει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ξεκαθαρίζοντας: «Το κινητό μας θα είναι βοηθός μας, το αυτοκίνητό μας θα είναι ο σοφέρ μας». Μιλώντας την Τετάρτη στο 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, με θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: Προκλήσεις και προβληματισμοί», ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Techonology (ΜΙΤ) εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας το μυαλό του ανθρώπου «θα αντικατασταθεί στις πιο τετριμμένες εργασίες» και «θα απελευθερωθεί σε ανώτερες δημιουργικές εργασίες».

«Κοιτώντας τον κόσμο γύρω μας, η πληροφορική τον έχει ήδη αλλάξει και πρόκειται να τον αλλάξει με ακόμη πιο ραγδαίο τρόπο. Θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη εισαγωγή των τεχνολογιών, με στόχο να βελτιωθούν οι παραγωγικές διαδικασίες στο να είναι η τεχνολογία συμπληρωματική στη δική μας εργασία, στη δική μας ζωή, στην καθημερινότητά μας. Και φυσικά αναφερόμαστε στον μέσο άνθρωπο, όπως ότι το κινητό μας θα είναι βοηθός μας, το αυτοκίνητό μας θα είναι ο σοφέρ μας.

» Μιλάμε για ένα μέλλον στο οποίο ελπίζουμε ότι ο ανθρώπινος νους θα αντικατασταθεί στις πιο τετριμμένες εργασίες και θα απελευθερωθεί σε ανώτερες δημιουργικές εργασίες. Και μάλιστα αναφερόμαστε στο άμεσο μέλλον» ανέφερε ο πολυβραβευμένος Έλληνας επιστήμονας που κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Nash.

Παράλληλα, κάλεσε τους παλαιότερους να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι της τεχνολογίας και να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες.

«Οι νεότεροι, όπως είναι αναμενόμενο, είναι εξοικειωμένοι με τον ψηφιακό κόσμο, αλλά οι παλιότερες γενιές είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν. Είναι προφανές ότι η νέα γενιά είναι πιο ευπροσάρμοστη στις όποιες αλλαγές. Αλλά όλοι θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.