#ASF19: Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας έρχεται από το μέλλον
Κάτι αλλάζει στο Athens Science Festival 2019
Μέσα σε μία παγκόσμια και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, Κάτι αλλάζει! και στο Athens Science Festival 2019. Ο θεσμός που κάθε χρόνο αποκαλύπτει σε όλο και περισσότερους επισκέπτες τα μυστικά και τα θαύματα της επιστήμης, επιστρέφει για 6η χρονιά, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Μετονομάζεται σε Athens Re-Science Festival και έρχεται κατευθείαν... από το μέλλον!
Το φετινό Athens Science Festival όπου, για μια εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τις πιο ενδιαφέρουσες, πρωτοπόρες και δημιουργικές πτυχές της επιστήμης και της τεχνολογίας, συμπίπτει με μια σημαντική επέτειο: τα 80 χρόνια του British Council στη χώρα μας.
Digital installation | Relax and Release
Μια διαδραστική ψηφιακή εγκατάσταση που ενθαρρύνει την ελεύθερη κίνηση και παρασύρει το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι απόλυτης χαλάρωσης και δημιουργίας. Προσφέρει μια μοναδική, ομαδική εμπειρία γεμάτη συναίσθημα και μυστήριο η οποία εξερευνά όσα θαυμαστά μπορεί να δημιουργήσει η αλληλεπίδραση του ανθρώπινου σώματος με το μυαλό.
Προκαταλήψεις στα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Ομιλία του Alexander Fefegha
Στην συναρπαστική του ομιλία o Alexander Fefegha θα εξερευνήσει κάποιες από τις ηθικές, κοινωνικές προεκτάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης: Μπορούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να γίνουν όργανα προκαταλήψεων, φυλετικών ή βασισμένων στο φύλο; Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την κοινωνία ή μήπως έχουμε στην διάθεσή μας αποτελεσματικούς τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι τίποτε δεν απειλεί τις αρχές της ισονομίας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας; Υπάρχουν αλγόριθμοι και data που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προκατάληψη; Ερωτήματα - τροφή για σκέψη, πάνω σε θέματα που στο μέλλον θα μας απασχολούν όλους.
STEM Labs | Εργαστήρια για παιδιά
Σε μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνωρίζουν και αγαπούν τις επιστήμες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: παίζοντας και δημιουργώντας τα ίδια. Έτσι, οι μελλοντικοί επιστήμονες καλούνται με την καθοδήγηση εκπαιδευτών: Nα φτιάξουν ένα μικρό ηλεκτρικό κύκλωμα και μια πυραμίδα προβολής ολογραμμάτων (Φυσική). Να κατασκευάσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και να το δοκιμάσουν στην πράξη (Ρομποτική). Να κάνουν πειράματα με φυσικό χυμό εσπεριδοειδών και βιταμίνη C, να απομονώσουν DNA από κύτταρα μπανάνας και να κατασκευάσουν τρισδιάστατα χημικά μόρια (Χημεία). Να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι που θα τα εξοικειώσει με το DNA και την δομή του (Βιολογία).
#FameLab | ο μεγάλος τελικός είναι εδώ!
Λαμπροί νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ευρηματικοί, επικοινωνιακοί, χαρισματικοί και κυρίως παθιασμένοι με την επιστήμη και τους δρόμους που ανοίγει, διαγωνίστηκαν στο προκριματικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού FameLab 2019 που διοργάνωσε το British Council σε συνεργασία με το HUB Science. Δέκα από αυτούς πέτυχαν τον στόχο, έφτασαν στον συναρπαστικό τελικό, που θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου! Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FameLab International τον Ιούνιο στη Βρετανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Πάνω από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν μέσα στο 2025 να συμμορφωθούν
Μία προσωπική εμπειρία και πολλά ερωτήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.