- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
To Crew Dragon της SpaceX επέστρεψε στη Γη
Δείτε την εντυπωσιακή βουτιά της κάψουλας του Έλον Μασκ στον Ατλαντικό ωκεανό


Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Crew Dragon της εταιρείας του Έλον Μασκ SpaceX επέστρεψε στη Γη σήμερα το πρωί αφότου έμεινε για σύντομο χρονικό διάστημα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη του μη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για επανδρωμένες αποστολές μελλοντικά, με την πλησιέστερη τον Ιούλιο όπως έχει προγραμματισθεί
Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Crew Dragon, επέστρεψε στην Γη αφού ολοκλήρωσε την διάρκειας πέντε ημερών αποστολή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αφού αποκολλήθηκε περίπου στις 09:30 π.μ (ώρα Ελλάδας) από τον ISS, εισήλθε στη ατμόσφαιρα αναπτύσσοντας υπερηχητική ταχύτητα για να προσθαλασσωθεί στις 15.45 (ώρα Ελλάδας) στον Ατλαντικό, σε απόσταση 360 χιλιομέτρων από τις ακτές της Φλόριντα. Στο τελευταίο τμήμα της πτήσης του, πριν την προσθαλάσσωση του, το Crew Dragon συνόδευε αεροσκάφος της NASA, ενώ το περίμενε ένα σκάφος διάσωσης.
Ο πύραυλος SpaceX, ο οποίος μετέφερε το διαστημόπλοιο Crew Dragon, είχε εκτοξευθεί από το ακρωτήριο Κένεντι στην Φλόριντα το περασμένο Σάββατο.
Η πρώτη αποστολή αυτού του είδους, πριν από την δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση της SpaceX που έχει προγραμματισθεί για τον Ιούνιο, μετέφερε φορτίο βάρουν 180 κιλών στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό, το οποίο αποτελούσαν διάφορα όργανα επιστημονικών μετρήσεων και μια κούκλα με το όνομα Riplay, η οποία έφερε αισθητήρες στο κεφάλι της, στον λαιμό της και στην σπονδυλική της στήλη, οι οποίοι κατέγραφαν πώς θα μπορούσε να αισθάνεται κατά την διάρκεια της πτήσης ένας άνθρωπος.

Τα τρία μέλη της αποστολής που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υποδέχθηκαν το διαστημόπλοιο Crew Dragon, ενώ στον θάλαμο του εισήλθαν ή Αμερικανίδα αστροναύτης Άνν Μακλέϊν και ο Καναδός αστροναύτης Ντεήβιντ Σεν Ζακ για να πάρουν δείγματα ώστε να ελέγξουν την ποιότητα του οξυγόνου και να επιθεωρήσουν γενικά τον θάλαμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συνέντευξη με τον Χαράλαμπο Τσέκερη με αφορμή το ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Μιλήσαμε με τον Γιώργο Μπαρδάνη και τον Σέργιο Τζιάνο, που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα drone shows στην Ελλάδα. Μάθαμε το πώς εκτελείται ένα show από τον σχεδιασμό μέχρι το play και το κόστος.
Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλλαγές με την επάνοδο Τραμπ
Πώς λειτούργησε μέχρι την μεταμόσχευση που έλαβε χώρα τον Μάρτιο
Υποστηρίζει ότι «δούλευαν χέρι-χέρι» για τον έλεγχο του περιεχομένου στη χώρα - Τι απαντά η Meta
Αναλυτικά τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου
«Χάσαμε την επαφή με το σκάφος», ανακοίνωσε ο Νταν Χιούοτ
Ο Ουίλμορ και η Γουίλιαμς είχαν αρχικά προγραμματίσει να παραμείνουν στο διάστημα μόλις μία εβδομάδα
Επιδιώκουν παράλληλα να αναβιώσουν το μαμούθ
Ελπίδες ότι θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για τη θεραπεία της γνωστικής εξασθένησης
Πιο ανθρώπινο και διαισθητικό, αλλά και πιο ακριβό
Χρήστες αναφέρουν ότι οι ροές τους κατακλύστηκαν από ακατάλληλο υλικό λόγω δυσλειτουργίας του αλγόριθμου
Mετά από 22 χρόνια και 15 στην ιδιοκτησία του τεχνολογικού κολοσσού
Έντονες αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών
Το φαινόμενο θα επαναληφθεί το 2040
Ανησυχίες για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης
Θα έχει τη δυνατότητα κατανόησης φυσικής γλώσσας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.