- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Athens Science Festival: Το Φεστιβάλ που έγινε θεσμός επιστρέφει!
Η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας δίνει ραντεβού τον Απρίλιο στην Τεχνόπολη
Το μεγάλο επιστημονικό και πολιτιστικό ραντεβού της Αθήνας, που εδώ και 5 χρόνια συγκεντρώνει στην καρδιά της πρωτεύουσας χιλιάδες φιλόδοξους επιστήμονες και σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα σε όλους τους τομείς, επιστρέφει και φέτος στο γνωστό της μέρος. Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στο Athens Science Festival 2019 από τις 2 έως τις 7 Απριλίου 2019 θα χτυπήσει η καρδιά μικρών και μεγάλων επιστημόνων, με τους μαθητές όπως πάντα να κλέβουν την παράσταση.
Το Athens Science Festival (ASF) και φέτος θα αναδείξει σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα από όλη την Ελλάδα και θα μεταφέρει τη νέα γνώση στο κοινό μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο. Ύστερα από την τεράστια επιτυχία των τελευταίων ASF τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται στο ίδιο πρότυπο αντίστοιχα επιστημονικά φεστιβάλ, όπως εκείνα στη Θεσσαλονίκη (TSF), την Πάτρα (PSF), τη Λάρισα (ΤhSF) και την Κύπρο (MSF), ωστόσο η Αθήνα με περισσότερους από 30.000 επισκέπτες ετησίως ακόμη κατέχει τα πρωτεία και φέτος το ASF ετοιμάζεται να γίνει πιο διαδραστικό από ποτέ, βάζοντας τον επισκέπτη στο επίκεντρο. Πώς θα κερδηθεί αυτό το στοίχημα όμως;
Στο ASF2019, η παρατήρηση και η επίδειξη δίνουν τη θέση τους στην εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές δράσεις, σκοπός των διοργανωτών είναι να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία και να προσκαλέσουν το κοινό του φεστιβάλ να πάρει την επιστήμη στα χέρια του. Όμως η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για ακόμη έναν λόγο. Η βιώσιμη καθημερινότητα θα έχει την τιμητική της στη φετινή διοργάνωση και οι παρακάτω θεματικές θα έχουν προτεραιότητα στο Athens Science Festival 2019.
Θεματικές ενότητες ASF 2019
- Πράσινη Ανάπτυξη
- Κυκλική Οικονομία
- Βιοοικονομία
- Ενέργεια
- Κλιματική Αλλαγή
- Βιοποικιλότητα
- Οικοσυστήματα
- Yδάτινοι Πόροι
- Έδαφος
- Δάση
Παράλληλα, μέσω της βιωσιμότητας που θα είναι η κεντρική έννοια του ASF, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Καίμε ακόμα άνθρακα; Πότε σκοπεύουμε να σταματήσουμε; Τι γνωρίζουμε για τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, ανακυκλώνουμε σωστά;». Στόχοι των διοργανωτών δεν είναι άλλοι από το:
- Να κάνουν γνωστές καλές πρακτικές με σκοπό να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη συμβαδίζει με την ανάπτυξη.
- Να διοργανώσουν ένα Φεστιβάλ, ελκυστικό, δυναμικό και φρέσκο, αλλά κυρίως ένα Φεστιβάλ που να διασφαλίζει την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση του κοινού για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας!
Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo», το British Council, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιφανείς χρήστες εγκαταλείπουν άρον - άρον την πλατφόρμα
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.