- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Επικεφαλής Google: Η Τεχνητή Νοημοσύνη πιο σημαντική από τον ηλεκτρισμό και τη φωτιά (video)
Ο Sundar Pichai θεωρεί την AI την σημαντικότερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας αλλά μίλησε και για μεγάλο κίνδυνο
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, βρέθηκε στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μεγάλα ονόματα του επιστημονικού κόσμου, όπως ο Stephen Hawking και ο Elon Musk, έχοντας αναφερθεί στο θέμα στο παρελθόν, φάνηκαν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τις μελλοντικές συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα είναι αυτή που θα φέρει το τέλος του ανθρώπινου είδους. Ωστόσο, ο Pichai δεν φαίνεται να έχει την ίδια αίσθηση.
Ο μηχανικός, έχοντας μεγαλώσει στην Ινδία, για αρκετά χρόνια έζησε χωρίς τηλέφωνο και αναφέρει ότι μέχρι σήμερα θυμάται πόσο πολύ άλλαξε η ζωή τους όταν απέκτησαν. Δεν μπορεί, λοιπόν, παρά να αναρωτηθεί πόσα θετικά επακόλουθα θα φέρει μία τεχνολογία σαν την Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν κάτι τόσο συγκριτικά απλό, όσο το τηλέφωνο, κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη θετική διαφορά στην καθημερινότητα τους.
Συγκεκριμένα, σχολιάζει ότι θεωρεί την Τεχνητή Νοημοσύνη το πιο σημαντικό αντικείμενο, με το οποίο έχει ασχοληθεί η ανθρωπότητα από τις απαρχές της, πιο σημαντικό και από την ανακάλυψη της φωτιάς και του ηλεκτρισμού. Χαρακτηριστικά λέει: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε κάποια από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη. Μπορεί να κάνει δυνατό για εμάς να έχουμε καθαρή, φτηνή και ανανεώσιμη ενέργεια για το μέλλον, αλλά και να δημιουργήσει τρομερές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης».
Ο Pichai, φυσικά, δεν αιθεροβατεί και γνωρίζει τους κινδύνους υπογραμμίζοντας ότι «κάθε φορά που καταπιάνεσαι με μία τεχνολογία, πρέπει να μάθεις να εκμεταλλεύεσαι τα οφέλη της, ενώ ελαχιστοποιείς τα αρνητικά της». Σημαντικότερη προϋπόθεση για τον περιορισμό της μη θεμιτής χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι όλα τα κράτη να δεσμευτούν για την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της και για την εκμετάλλευση της προς την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών τους. Ο άνθρωπος μπορεί να καταστραφεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη, μόνο αν ο ίδιος την χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει τον άνθρωπο.