Τεχνολογια - Επιστημη

Το τηλεσκόπιο Hubble φωτογραφίζει τον πιο φωτεινό κομήτη (εικόνες)

Τον 46P/Wirtanen

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΟΜΗΤΗΣ 46P/WIRTANEN
ΚΟΜΗΤΗΣ 46P/WIRTANEN/ ©TWITTER/NASA

Τα τηλεσκόπια της NASA εξετάζουν προσεκτικά τον πιο λαμπερό κομήτη του 2018 και καθώς ο 46P / Wirtanen «σκόνταψε» στον ουρανό, το Hubble στέλνει μαγικές εικόνες.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA φωτογράφησε τον κομήτη 46P / Wirtanen στις 13 Δεκεμβρίου, όταν εκείνος ήταν 12 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Σε αυτή την εικόνα ορατού φωτός, ο πυρήνας του κομήτη κρύβεται στο κέντρο μιας ασαφούς λάμψης από το κώμα του κομήτη.

Το κώμα είναι ένα σύννεφο αερίου και σκόνης που ο κομήτης εξώθησε κατά τη διέλευσή του από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα λόγω θέρμανσης από τον Ήλιο.

Για να δημιουργηθεί αυτή η σύνθετη εικόνα, το μπλε χρώμα εφαρμόστηκε σε εκθέσεις χρώματος γκρι υψηλής ανάλυσης που αποκτήθηκαν από το όργανο του διαστημικού σκάφους Wide Field Camera 3 (WFC3).

ΚΟΜΗΤΗΣ 46P/WIRTANEN
ΚΟΜΗΤΗΣ 46P/WIRTANEN

Το εσωτερικό μέρος του κώματος ενός κομήτη δεν είναι συνήθως προσβάσιμο από τη Γη. Η προσεκτική πτήση του κομήτη 46P / Wirtanen επέτρεψε στους αστρονόμους, ωστόσο να το μελετήσουν λεπτομερώς.

Συνδύασαν τις μοναδικές δυνατότητες του Hubble, του παρατηρητηρίου ακτίνων Χ της Chandra και του Neil Gehrels Swift Observatory για να μελετήσουν πώς απελευθερώνονται τα αέρια από τον πυρήνα, τα συστατικά των ζελατινών του κομήτη και πώς το αέριο στο κώμα μεταβάλλεται χημικά από το φως της ηλιακής ακτινοβολίας του Ήλιου.

Το Στρατοσφαιρικό Παρατηρητήριο Αστρονομίας υπερύθρων της NASA, το Sofia, απαθανάτισε αυτή την εικόνα του κομήτη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου όταν το αεροσκάφος πετούσε στα 40.000 πόδια.

Εικόνα από το παρατηρητήριο Sofia
Εικόνα από το παρατηρητήριο Sofia

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.