- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η NASA μας φέρνει πιο κοντά στο διάστημα με ένα βίντεο 8K
Προβάλλει την ιστορία του ανθρώπου στις διαστημικές πτήσεις με πιο ζωντανή λεπτομέρεια από ποτέ
Στις 2 Νοεμβρίου ήταν η 18η επέτειος της πρώτης διαμονής αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στις 20 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου αντίστοιχα θα κλείσουμε 20 χρόνια από τις δύο πρώτες εκτοξεύσεις εξαρτημάτων του Διαστημικού Σταθμού. Τις επετείους αυτές, λοιπόν, η NASA αποφάσισε να γιορτάσει, σε συνεργασία με τον ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), με την δημοσίευση ενός βίντεο, όπου βλέπουμε αστροναύτες να ζουν, να δουλεύουν και να κάνουν έρευνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Συγκεκριμένα, παρακολουθούμε τον αστροναύτη - δάσκαλο Ρίκι Άρνολντ, τον αστροναύτη Αλεξάντερ Γκερστ και την αστροναύτη - γιατρό Σερίνα Ούνιον Τσανσεγιόρ να παράγουν αλληλουχίες DNA, να μελετούν τις δυναμικές ανάμεσα σε σωματίδια ιζήματος, να μαθαίνουν για τις γενετικές διαφορές των φυτών που έχουν μεγαλώσει στο διάστημα, σε σχέση με αυτά που έχουν μεγαλώσει στη Γη, να παρακολουθούν πίδακες νερού χαμηλής ταχύτητας, ώστε να βελτιώσουν τις διαδικασίες καύσης στις μηχανές και να εξερευνούν όλες τις εγκαταστάσεις του Διαστημικού Σταθμού.
Ωστόσο, τα παραπάνω δεν αποτελούν το καλύτερο κομμάτι του βίντεο, αφού οι δύο διαστημικές υπηρεσίες φρόντισαν η λήψη του να γίνει με την κάμερα Helium της RED, η οποία προσφέρει μία ποιότητα εικόνας 8K (UHD), της υψηλότερης ποιότητας που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη. Μιλάμε, δηλαδή, για 8.192 x 4.320 pixels, όταν η μέση υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση σήμερα εμφανίζει 1.920 x 1.080 pixels.
«Το νέο αυτό βίντεο προβάλλει την ιστορία του ανθρώπου στις διαστημικές πτήσεις με πιο ζωντανή λεπτομέρεια από ποτέ. Ο κόσμος της τεχνολογίας των καμερών συνεχίζει να εξελίσσεται και το να βλέπουμε τον πλανήτη μας σε υψηλή ακρίβεια είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα οδηγηθεί η τεχνολογία της εικόνας στο μέλλον», σχολίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για το Πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού της NASA, Ντίλαν Μάθις, ενώ ο Ντέιβιντ Μπράντι, επιστημονικός βοηθός στο Πρόγραμμα, σημείωσε: «Ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε την νέα τεχνολογία που βελτιώνει την ικανότητα μας να φέρνουμε σε επαφή το κοινό με την έρευνα του Διαστημικού Σταθμού. Κάθε πρόοδος στην ακρίβεια της εικόνας φέρνει κάθε άνθρωπο στη Γη πιο κοντά στην εμπειρία του διαστήματος, επιτρέποντας του να δει τι γίνεται στις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις για να βελτιωθεί η ζωή του, αλλά και για να μπορέσει η ανθρωπότητα να εξερευνήσει το σύμπαν».
Επιπρόσθετα στο UHD βίντεο, η NASA μοιράστηκε με τους φανατικούς του διαστήματος νέες φωτογραφίες του μοναδικού εργαστηρίου που βρίσκεται σε τροχιά, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά το τέλος μίας αποστολής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.