Τεχνολογια - Επιστημη

Ακαδημία των Social Hackers: Το πρώτο δωρεάν coding school στην Ελλάδα

Ήρθε για να βοηθήσει πρόσφυγες, ανέργους και ευάλωτες ομάδες

36975838_2294409237265938_5992879966755225600_n.jpg
Θάνος Γελαλής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
coding1.jpg

Η Ακαδημία των Social Hackers αποτελείται από μία ομάδα τριών ανθρώπων που αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κρίση της κοινωνίας μας με έναν αρκετά πρωτοποριακό τρόπο. Ο Δαμιανός Βαρβανός, ο Chris Owen και ο Μichael Thomas δημιούργησαν μία Ακαδημία εκπαίδευσης προγραμματιστών για ανέργους, πρόσφυγες και γενικότερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η δημιουργία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, Ακαδημία των Social Hackers έγινε καθώς οι συνιδρυτές της αναγνώριζαν την ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς εργασίας, για καλούς προγραμματιστές. Η Ακαδημία μπορεί να προσφέρει τον δρόμο της οικονομικής ανεξαρτησίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και ήδη έχει αρχίσει να το επιτυγχάνει αυτό.

Η πρώτη τάξη που εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία αποφοίτησε και οι 7 απόφοιτοι είτε έχουν ήδη βρει εργασία είτε βρίσκονται σε διαδικασία συνεντεύξεων, ενώ σε 4 μόλις εβδομάδες αναμένεται να αποφοιτήσει και η δεύτερη τάξη, που περιλαμβάνει 8 φοιτητές.

Οι συνιδρυτές της Ακαδημίας οραματίζονται μία ποιοτική εκπαίδευση στον τομέα της τεχνολογίας, η οποία θα είναι δωρεάν. Τον τελευταίο χρόνο το όραμά τους άρχισε να υλοποιείται, αφού προσέφεραν σε 44 συμμετέχοντες: 393 Εκπαιδευτικές ώρες, 1.100 ώρες εργαστηρίων και προσωπικών μαθημάτων και πάνω από 110 ώρες σε σεμινάρια soft skills development, CV building, LinkedIn coaching και business coaching.

Η Ακαδημία των Social Hackers χρηματοδοτείται από εταιρίες και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας. Ταυτόχρονα δημιουργεί τη δεύτερη crowdfunding καμπάνια, όπου μπορεί όποιος θέλει να χρηματοδοτήσει

Crowdfunding video | Support our goals

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.