Τεχνολογια - Επιστημη

Μικροί όρχεις, καλύτερος πατέρας

Έρευνα συνδέει το μέγεθος με τη συμμετοχή στην ανατροφή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48748-100149.jpg

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, το μέγεθος των όρχεων σχετίζεται με την «πατρική ικανότητα». Συγκεκριμένα ερευνητές του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με μικρούς όρχεις έχουν πιο πολλές πιθανότητες να ασχοληθούν με καθημερινές ανάγκες ενός παιδιού όπως π.χ. με το άλλαγμα της πάνας ή το μπάνιο.

Η έρευνα επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ του μεγέθους των όρχεων και της πατρότητας, σε 70 άνδρες που είχαν παιδιά ηλικίας 1-2 ετών.

Οι 70 πατεράδες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες των παιδιών τους. Την ίδια στιγμή γινόταν καταγραφή των αντιδράσεων του εγκεφάλου και τελικά διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος των ανδρών με τους μικρότερους όρχεις έδειχνε να ενεργοποιείται συναισθηματικά μέχρι και τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με τον εγκέφαλο των ανδρών με τους μεγαλύτερους όρχεις. Επίσης οι άνδρες με τους μικρότερους όρχεις είχαν πιο ενεργή συμμετοχή στην ανατροφή των παιδιών – σύμφωνα με τις μαμάδες

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι πρέπει να υπάρχει σχέση μεταξύ τεστοστερόνης και συμπεριφοράς, τονίζοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης υποχωρούν όταν οι άνδρες γίνονται πατέρες. Πάντως αναφέρουν ότι δεν είναι σαφής ο μηχανισμός που συνδέει το μέγεθος των όρχεων με την ανδρική συμπεριφορά.

image

Γ.Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.