Τρία τεχνητά φεγγάρια στον ουρανό της Κίνας
Περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια γουάν θα εξοικονομηθούν
Η CASC (Εταιρεία Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας) ετοιμάζει την εκτόξευση ενός δορυφόρου, που θα λειτουργεί ως ένα τεχνητό φεγγάρι στην πόλη Τσενγκτού στα νοτιοδυτικά της Κίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν τεράστιο καθρέφτη, που θα μιμείται την τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη και θα τοποθετηθεί σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τη Γη (η Σελήνη βρίσκεται σε απόσταση 380.000 χιλιομέτρων).
Σύμφωνα με τον Wu Chunfeng, επικεφαλής της CASC, ο πρώτο δορυφόρος, του οποίου το φως θα είναι 8 φορές πιο έντονο από της Σελήνης, θα είναι έτοιμος το 2020 και αν όλα πάνε καλά τρία «φεγγάρια» θα εκτοξευτούν μέσα στο 2022. Όπως ανέφερε και στην China Daily, το εγχείρημα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις αστικές περιοχές, αφού αναμένεται να εξοικονομηθούν με αυτό 1,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ), που θα ξοδεύονταν σε έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα μπορούν να φωτίζονται περιοχές, όπου η παροχή ρεύματος έχει κοπεί λόγω κάποιας καταστροφής.
Όσον αφορά ανησυχίες, που προέκυψαν από την ανακοίνωση του project και μετά, σε σχέση με την διατάραξη των ζώων και των φυτών από το συνεχόμενο φως του δορυφόρου, ο Chunfeng σχολίασε: «Η ένταση του φωτός και η διάρκεια του μπορούν να προσαρμοστούν και η ακρίβεια του φωτισμού μπορεί να ελεγχθεί μέσα σε λίγα μέτρα. Όταν το ανθρώπινο φεγγάρι μπει σε τροχιά, οι άνθρωποι θα βλέπουν μόνο ένα φωτεινό αστέρι στον ουρανό».
Κατά τη δεκαετία του 90', οι Ρώσοι επιχείρησαν δύο φορές κάτι παρόμοιο, ωστόσο και οι δύο αποστολές ήταν αποτυχημένες, με την πρώτη να φτάνει στα διάστημα, αλλά εν τέλει να μην λειτουργεί ο καθρέφτης και με την δεύτερη να μην καταφέρνει να φτάσει στο σημείο που έπρεπε.
Τα εύσημα για την έμπνευση, πάντως, ο επικεφαλής της CASC έδωσε σε έναν Γάλλο καλλιτέχνη, ο οποίος στο παρελθόν είχε φανταστεί ένα περιδέραιο φτιαγμένο από καθρέφτες να κρέμεται πάνω από τη Γη και να αντανακλά το φως του Ήλιου στου δρόμους του Παρισιού όλο τον χρόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.