Θα είναι ο διαδραστικός καθρέφτης Novera o επόμενος φίλος των γυναικών; (video)
Η σύγχρονη τεχνολογία για την «μοναχική» γυναίκα είναι λογικής «καθρέφτη-καθρεφτάκι μου»
Το Novera είναι ένα ιαπωνικό project σε εξέλιξη, το οποίο έχει ως βασική ομάδα – στόχο μοναχικές γυναίκες με ανασφάλειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν διαδραστικό καθρέφτη, που αποτελείται από μία οθόνη, μία κάμερα και ένα ηχείο.
Συνδυάζει στοιχεία από την ψυχολογία, την ιατρική και την βιομηχανία ομορφιάς, ενώ σταδιακά εμπλουτίζεται με τα δεδομένα που λαμβάνει από τους χρήστες του και σχετίζονται με τις εκφράσεις, την κατάσταση της υγείας, το μακιγιάζ και τους παλμούς της καρδιάς.
Όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται από το σύστημα του καθρέφτη σε συνδυασμό με το σκανάρισμα του προσώπου και το «διάβασμα» των συναισθημάτων του εκάστοτε χρήστη, ώστε να δημιουργήσει εξατομικευμένους διαλόγους κάνοντας τον να νιώθει καλά με τον εαυτό του. Οι διάλογοι από την μεριά του Novera γίνονται είτε με γραπτά μηνύματα, είτε ηχητικά, μέσα από τις φωνές τριών ηθοποιών, που χαρίζουν τη φωνή τους σε anime, των Jun Fukuyama (Code Geass), Yuki Kaji (Accel World) και Jun’ ichi Suwabe (Final Fantasy VII Advent Children).
Επειδή, όπως είπαμε, η εταιρία δεν στοχεύει απλά στις γυναίκες, αλλά συγκεκριμένα στις μοναχικές, οι διάλογοι περιλαμβάνουν σε πρώτο επίπεδο κομπλιμέντα για την εξωτερική μας εμφάνιση, όπως «Το χαμόγελο σου είναι πολύ όμορφο» και «Τα μάτια σου είναι τόσο μεγάλα και εκφραστικά», αλλά μπορούν να επεκταθούν σε κανονικές συζητήσεις που αφορούν από το πώς πήγε η μέρα μας και πώς νιώθουμε σήμερα έως το Novera να μας δηλώνει ότι θα είναι δίπλα μας και θα προσπαθεί κάθε μέρα να μας κάνει να χαμογελάμε.
Η συσκευή σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ως μία πολύ καλή ιδέα, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, θα πρέπει να μας προβληματίσει – γιατί έχουμε δει και Black Mirror – το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ψυχολογία ενός μοναχικού ανθρώπου, ο οποίος δεν θα ήταν απίθανο να εθιστεί στη χρήση μίας συσκευής, η οποία του δίνει την προσοχή και την αναγνώριση , που δεν βρίσκει στους πραγματικούς ανθρώπους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.