Τεχνολογια - Επιστημη

Θεραπεία απεξάρτησης από το ίντερνετ

Νοσοκομείο δημιούργησε 10ήμερο πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48237-99346.jpg

Παρότι επισήμως η ψυχιατρική δεν έχει καταχωρήσει ως ψυχική ασθένεια την εξάρτηση από το ίντερνετ, ένα νοσοκομείο στην Πενσυλβάνια, δημιούργησε πρόγραμμα απεξάρτησης από το ίντερνετ.

Πρόκειται για μια εθελοντική (ο ασθενής πρέπει να θέλει να ενταχθεί) 10ήμερη θεραπεία που δημιουργήθηκε από επιστήμονες και γιατρούς που έχουν μεγάλη πείρα σε «ανάλογες» εξαρτήσεις, όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Οι ασθενείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει αρχικά να περάσουν από μια 72ωρη «ψηφιακή αποτοξίνωση» που σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καθόλου το ίντερνετ. Όταν τελειώσει η 72ωρη «αποτοξίνωση» υποβάλλονται σε διάφορα τεστ και ψυχολογικές αξιολογήσεις.

Εκτός από θέληση, ο υποψήφιος για να ενταχθεί στο πρόγραμμα απεξάρτησης, πρέπει να έχει και παχύ πορτοφόλι. Η 10ήμερη θεραπεία στοιχίζει 14.000 δολάρια (10.631 ευρώ) ενώ δεν καλύπτεται από κάποιο σύστημα υγείας ή ασφάλισης. Πάντως ο γιατρός που δημιούργησε το πρόγραμμα τονίζει «ότι όποιος εξαρτάται συμπτωματικά από την σύγχρονη τεχνολογία δεν σημαίνει ότι είναι εξαρτημένος από το ίντερνετ».

Γ.Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.