Τεχνολογια - Επιστημη

Είναι επίσημο: Πρόστιμο-μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ στη Google

Για αθέμιτες πρακτικές στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
google-pay.jpg
©EPA/MARKUS HEINE

Πρόστιμο ύψους 4,3 δισ. ευρώ επιβλήθηκε στη Google από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτες πρακτικές στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών. 

Τα πρόστιμα της Επιτροπής αφορούν στην πρακτική της Google να χρησιμοποιεί το λογισμικό Android που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη για να προωθεί τις άλλες τις υπηρεσίες όπως το λογισμικό χαρτογράφησης Google Maps ή το λογισμικό έρευνας του διαδικτύου (browser) Google Chrome, περιορίζοντας έτσι τις ευκαιρίες των ανταγωνιστών της και δημιουργώντας μια θέση εξουσίας της στην αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι μίλησε τηλεφωνικά αργά χθες με την Επίτροπο της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ για μία συνάντησή τους, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο μία πηγή.

Έπειτα από τριετή έρευνα, η αρμόδια Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό κατηγορεί την Google ότι χρησιμοποιεί το Android για να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της. Η έρευνα αυτή θεωρείται ως η πιο σημαντική από τις τρεις που έχει διεξαγάγει η ΕΕ κατά της πιο δημοφιλούς διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο.

Η Βεστάγκερ έδωσε συνέντευξη Τύπου στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε το πρόστιμο - μαμούθ στη Google. Το ποσό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ η ΕΕ, δίνοντας έτσι συνέχεια στη διαμάχη των Βρυξελλών με τους μεγάλους ψηφιακούς παίκτες της Silicon Valley, τη Google, την Apple και τη Microsoft. Με το σημερινό πρόστιμο η Google καλείται να πληρώσει περίπου 6,7 δισ. ευρώ συνολικά και με προηγούμενα πρόστιμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.