Αυτή η συσκευή προστατεύει τις γυναίκες από επιθέσεις - Πώς λειτουργεί
Ινδοί επιστήμονες οι δημιουργοί - Κοστίζει κάτω από 40 δολάρια
Με το ποσό του 1 εκ. δολαρίων βραβεύθηκε μία κατασκευασμένη στην Ινδία συσκευή ασφαλείας που προστατεύει τις γυναίκες από τυχόν επιθέσεις.
Η Leaf Wearables, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την έξυπνη συσκευή, ιδρύθηκε από φοιτητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Δελχί. Η συσκευή της στέλνει σήματα που βασίζονται σε δύο διαστάσεις αντί για μία και εκτός από τα προειδοποιητικά σήματα μπορεί επίσης εάν ενεργοποιηθεί, να στείλει ζωντανές ηχογραφήσεις σε πέντε κηδεμόνες των κοριτσιών.
Βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων έδειξε ότι μία στις πέντε γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει θύμα επίθεσης στις πανεπιστημιακές σχολές, ενώ το 90% των περιπτώσεων δεν το έχει καν αναφέρει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ένα τρίτο των γυναικών έχει υποστεί βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους και πολλές από αυτές δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Το ποσοστό αυξάνεται στο 92% των γυναικών στο Νέο Δελχί.
Η χαμηλού κόστους συσκευή (κοστίζει κάτω από 40 δολάρια ΗΠΑ) και η συμβατότητά της με χαμηλή συνδεσιμότητα δικτύου ήταν επίσης μεταξύ των προϋποθέσεων για τους διαγωνιζόμενους. Ανάμεσά τους πέντε ομάδες έφθασαν στην τελική απονομή. Τρεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία από την Ινδία και μία από την Ελβετία.
Όλες οι λύσεις δοκιμάστηκαν σε περιβάλλον προσομοίωσης τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών στη Βομβάη και μπροστά σε μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων ένας σύμβουλος γεωπολιτικής ασφάλειας και ένας πρώην διευθυντής του FBI.
Η έξυπνη συσκευή για την ασφάλεια των γυναικών λειτουργεί ως πρόκληση για τους τεχνολόγους προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο εξελιγμένη συσκευή ικανή να ενεργοποιεί διακριτικά σήμα κινδύνου σε περίπτωση που μία γυναίκα κινδυνεύει και να μεταδώσει παράλληλα πληροφορίες σε ένα δίκτυο ανθρώπων που μπορούν να δράσουν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.