Τεχνολογια - Επιστημη

Επικίνδυνος ιός στο facebook – Πώς να τον αναγνωρίσετε και τι να κάνετε αν έχετε ήδη μολυνθεί

Έτσι λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18060601.jpg

Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του facebook έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό το οποίο ονομάζεται «Commondatastorage Googleapis» και ένας από τους κύριους στόχους του είναι να στείλει κακόβουλα links μέσω του Facebook.

18060602.jpg

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί την εικόνα του προφίλ σας προσθέτοντας και εικονίδιο «play» για να δώσει την εντύπωση ότι έχετε ανεβάσει κάποιο δικό σας βίντεο. Επιπλέον προσθέτει με ετικέτα τους φίλους σας και όποιος πατήσει στο ψεύτικο βίντεο για να το δει, επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να εισβάλει στο σύστημα του και να αρχίζει να στέλνει αντίστοιχες αναρτήσεις από το προφίλ του.

Συνήθως οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα, αν δεν καθαρίσουν άμεσα το σύστημα τους. Το Commondatastorage Googleapis έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει άλλα κακόβουλα λογισμικά, όπως adware, malware και trojans.

Στη συγκεκριμένη μορφή του, που διαδίδεται αυτές τις ημέρες, θα δείτε την παραπάνω εικόνα. Ο φίλος σας, θα σας έχει προσθέσει με ετικέτα στην ανάρτησή του με τίτλο «Special Video» που θα συνεχίζει με το όνομα του ή το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί. Ακριβώς από κάτω θα δείτε το «CommοnDatastorage Googleapis Com» ή κάτι παραπλήσιο. Μην το ανοίξετε και ειδοποιήστε το φίλο ή το γνωστό σας ότι έχει μολυνθεί.

Τι να κάνετε αν έχετε ήδη μολυνθεί.

  • Αρχικά διαγράψετε από το «Αρχείο Δραστηριοτήτων» όλες τις κακόβουλες αναρτήσεις.
  • Αποσυνδεθείτε από το facebook.
  • Επαναφέρετε τα προγράμματα περιήγησης (Web browsers) στις αρχικές ρυθμίσεις τους.


Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.