- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Android και στα ψυγεία: Η Google έκανε πιο «έξυπνες» τις «έξυπνες» οικιακές συσκευές
Και χωρίς χρέωση!
Η Google δημιούργησε την πλατφόρμα Android Things, με στόχο να φέρει το λειτουργικό σύστημα Android στις κάθε είδους «έξυπνες» οικιακές συσκευές και στις άλλες μηχανές που διασυνδέονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), όπως τα ψυγεία, τα ρομπότ και τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης προϊόντων.
Όπως και στα κινητά τηλέφωνα, η Google δεν σκοπεύει να χρεώνει τους κατασκευαστές των οικιακών και άλλων συσκευών για την ενσωμάτωση του Android. Όμως, προσδοκά ότι στην πορεία θα δημιουργήσει έσοδα, καθώς οι χρήστες-καταναλωτές των συσκευών -όπως συνέβη με τα smartphones και τα tablets- θα χρησιμοποιούν τις «έξυπνες» συσκευές για την αγορά ψηφιακού περιεχομένου από το ηλεκτρονικό κατάστημά της Play Store, για την πραγματοποίηση διαδικτυακών αναζητήσεων, για την παρακολούθηση βίντεο στο YouTube (που ανήκει στη Google) κ.α.
Είχαν προηγηθεί κατά την τελευταία τετραετία αντίστοιχες προσπάθειές της αμερικανικής εταιρείας να επεκτείνει το Android στα αυτοκίνητα, στα ρολόγια και στις τηλεοράσεις, με ανάμικτα αποτελέσματα έως σήμερα. Η Google έχει ως στρατηγικό στόχο να παρέχει στους χρήστες μια ενιαία πλατφόρμα σε όλες τις συσκευές της καθημερινής ζωής, έτσι ώστε σε αυτές να «τρέχουν» μια σειρά από εφαρμογές Android.
Όμως οι αναλυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, δεν δείχνουν ενθουσιασμένοι από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της Google. «Αν θέλεις να είσαι γενναιόδωρος, λες ότι είναι ακόμη νωρίς. Αν δεν είσαι, λες ότι το Android είναι σχεδόν ανύπαρκτο πέρα από τα τηλέφωνα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κράμερ της εταιρείας ερευνών Arete.
Το Android Automotive δεν έχει καταφερθεί να «χωθεί» ιδιαίτερα στα «έξυπνα» αυτοκίνητα, ενώ οι πωλήσεις «έξυπνων» ρολογιών Android δεν είναι ούτε το ένα πέμπτο εκείνων με λειτουργικό σύστημα της Apple, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC. Αλλά και οι πωλήσεις «έξυπνων» τηλεοράσεων με λειτουργικό σύστημα της Samsung ήσαν το 2017 τετραπλάσιες σε σχέση με τις τηλεοράσεις με Android, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών HIS Markit.
Σε όλες τις κατηγορίες των «έξυπνων» συσκευών μέχρι σήμερα, το μερίδιο αγοράς του Google Android είναι μικρότερο έναντι των ανταγωνιστικών παραλλαγών του που δημιουργούν οι κατασκευαστές. Από την άλλη, η Google αισιοδοξεί, θεωρώντας ότι το μερίδιό της εμφανίζει συνεχώς ανοδική τάση σε όλους τους κλάδους (αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ρολόγια), ιδίως στις μεγάλες αγορές της Νότιας Ασίας και της Νότιας Αμερικής (Ινδία, Βραζιλία κ.α.).
Η νέα πλατφόρμα Android Things θα πρέπει να ανταγωνισθεί το σύστημα Greengrass της Amazon και το Windows IoT της Microsoft. Η Google δήλωσε ότι εγγυάται, σε όσους κατασκευαστές ενσωματώσουν το δικό της σύστημα στις συσκευές τους, δωρεάν αναβαθμίσεις ασφαλείας επί τρία χρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.