Τεχνολογια - Επιστημη

Μας δείχνει το σχόλιο «BFF» αν είναι ασφαλές το facebook προφίλ μας;

Η πραγματικότητα πίσω από τον ψευδή ισχυρισμό που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bff.jpg

Τις τελευταίες ώρες, στο ελληνικό facebook είδαμε να αναπαράγεται ο ισχυρισμός ότι ο Mark Zuckerberg δημιούργησε τη λέξη «BFF», ώστε από το χρώμα της να μπορέσουμε να κρίνουμε αν ο λογαριασμός μας είναι ασφαλής (το πράσινο υποτίθεται ότι δηλώνει ασφάλεια ενώ το μαύρο ότι πρέπει να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασής μας).

Παραδείγματα δημοσιεύσεων:

121.jpg

Ο ισχυρισμός εμφανίστηκε και στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο. Τι ισχύει;

Στην πραγματικότητα, από τον Οκτώβρη του 2017, το facebook έδωσε μια νέα λειτουργικότητα σε κάποιες λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται σε δημοσιεύσεις ή σχόλια: χρωματισμό και εμφανίση ενός σχετικού γραφικού. Τέτοιες λέξεις είναι τα «μπράβο», «συγχαρητήρια», και στην περίπτωσή μας, «BFF».

Το «BFF» αποτελεί ακρωνύμιο του «Best Friends Forever», δηλαδή «Καλύτεροι Φίλοι για Πάντα», και γι’ αυτό παραπέμπει και στο σχετικό γραφικό «κόλλα πέντε». Το χρώμα της λέξης κανονικά είναι το πράσινο, και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται μαύρο μάλλον πρόκειται για κάποιο τεχνικό ζήτημα ρύθμισης του φυλλομετρητή μας (π.χ. Chrome).

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.