- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έχετε γυναικείο ή αντρικό χαμόγελο;
Η δυναμική του τρόπου με τον οποίο χαμογελάμε είναι μετρήσιμη, σύμφωνα με νέα έρευνα
Συχνά λέγεται ότι το πρόσωπο είναι το «βιβλίο» της ψυχής και οι επιστήμονες προσπαθούν να βγάλουν τα δικά τους αντικειμενικά συμπεράσματα. Όταν βλέπουμε πρόσωπα καταλαβαίνουμε αμέσως αν ανήκουν σε άνδρα ή σε γυναίκα, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Επίσης κάποιες συμπεριφορές τις θεωρούμε γυναικείες και άλλες αντρικές.
Υπάρχει όμως γυναικείο και αντρικό χαμόγελο; Ναι, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Visual Computer: International Journal of Computer Graphics.
Η δυναμική του τρόπου με τον οποίο οι άντρες και οι γυναίκες χαμογελούν είναι μετρήσιμη, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, επιτρέποντας στην τεχνητή νοημοσύνη να αντιλαμβάνεται αυτόματα το φύλο, με βάση μόνο το χαμόγελο.
Αν και η αυτόματη αναγνώριση φύλου είναι ήδη διαθέσιμη, οι υπάρχουσες μέθοδοι χρησιμοποιούν στατικές εικόνες και συγκρίνουν τα σταθερά χαρακτηριστικά του προσώπου. Η νέα έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε τη δυναμική κίνηση του χαμόγελου για αυτόματη αναγνώριση σχετικά με το αν το πρόσωπο είναι ανδρικό ή γυναικείο.
Πιο πλατιά τα γυναικεία χαμόγελα
Με επικεφαλής τον καθηγητή Hassan Ugail, η ερευνητική ομάδα χαρτογράφησε 49 σημεία στο πρόσωπο, κυρίως γύρω από τα μάτια, το στόμα και κάτω από τη μύτη. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να εκτιμήσουν πώς αλλάζει το πρόσωπο καθώς χαμογελάμε από τις υποκείμενες μυϊκές κινήσεις – συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις αποστάσεις μεταξύ των διαφορετικών σημείων και της «ροής» του χαμόγελου: πόσο μακριά και πόσο γρήγορα τα διάφορα σημεία του προσώπου κινήθηκαν καθώς σχηματίστηκε το χαμόγελο. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τα χαμόγελα των γυναικών να είναι πιο επεκτατικά. Ο Ugail δήλωσε: «Οι γυναίκες θεωρούνται πιο εκφραστικές στο πώς χαμογελούν σε σχέση με τους άνδρες και η έρευνά μας το κατέγραψε».
Η ομάδα δημιούργησε έναν αλγόριθμο χρησιμοποιώντας την ανάλυσή της και εξέτασε σε βίντεο 109 άτομα, καθώς χαμογέλασαν. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν σε θέση να προσδιορίσει σωστά το φύλο στο 86% των περιπτώσεων με βάση τον αλγόριθμο και η ομάδα πιστεύει ότι η ακρίβεια μπορεί εύκολα να βελτιωθεί.
Ο βασικός σκοπός της έρευνας ήταν περισσότερο η προσπάθεια βελτίωσης των δυνατοτήτων της μηχανικής μάθησης, αλλά προέκυψαν μια σειρά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που η ομάδα ελπίζει να διερευνήσει σε μελλοντική έρευνα. Μια πρόκληση είναι αν οι υπολογιστές μπορούν να αναγνωρίσουν το χαμόγελο ενός διεμφυλικού ατόμου ή την επίδραση της πλαστικής χειρουργικής.
«Επειδή αυτό το σύστημα μετρά την υποκείμενη μυϊκή κίνηση του προσώπου κατά τη διάρκεια ενός χαμόγελου, πιστεύουμε ότι αυτή η δυναμική θα παραμείνει η ίδια ακόμα και αν αλλάξουν τα εξωτερικά φυσικά χαρακτηριστικά μετά από χειρουργική επέμβαση», δήλωσε ο Ugail.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthyliving.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.