Τεχνολογια - Επιστημη

Το Google Maps σας αφήνει πλέον να εξερευνήσετε 16 πλανήτες και φεγγάρια

Περιηγηθείτε στην επιφάνειά τους χάρη στη νέα λειτουργία

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377938-779980.jpg

Αστροναύτες με μερικές απλές κινήσεις. Αν μέχρι σήμερα σας φαινόταν απίθανο να «ταξιδέψετε» στους πλανήτες και τα φεγγάρια του ηλιακού μας συστήματος, μπορείτε να αναθεωρήσετε, χάρη στη νέα λειτουργία που ενσωμάτωσε η Google στο Google Maps. 

Ο Άρης, η Αφροδίτη, τα φεγγάρια του Κρόνου αλλά και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, περιμένουν τους χρήστες να περιηγηθούν χάρη στις εικόνες που συγκεντρώθηκαν από το διαστημόπλοιο Cassini.

Το Google Maps σας αφήνει πλέον να εξερευνήσετε 16 πλανήτες και φεγγάρια

Συνεργαζόμενος με τον αστρονομικό καλλιτέχνη Björn Jónsson που χρησιμοποίησε φωτογραφίες της NASA και της ESA, προκειμένου να δημιουργήσει τους πλανητικούς χάρτες, ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με τα αστρικά σώματα.  

Το Google Maps σας αφήνει πλέον να εξερευνήσετε 16 πλανήτες και φεγγάρια

«Εξερευνήστε τις παγωμένες πεδιάδες του Εγκέλαδου, όπου το Cassini ανακάλυψε νερό κάτω από τον φλοιό του φεγγαριού -σημάδι ύπαρξης ζωής. Εισχωρήστε κάτω από τα πυκνά σύννεφα του Τιτάνα για να δείτε τις λίμνες μεθανίου. Εξερευνήστε τον τεράστιο κρατήρα του Μίμας -ο οποίος παρότι μοιάζει βγαλμένος από την επιστημονική φαντασία, είναι φεγγάρι και όχι διαστημικός σταθμός» σημειώνει η Google.

Πώς μπορεί κάποιος να εξερευνήσει τους πλανήτες;

Ζουμάροντας στους χάρτες και επιλέγοντας την περιστροφή 360 μοιρών, οι χρήστες μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με τη θέα των αστεριών αλλά και τις λεπτομέρειες που αφορούν την εδαφολογική τους ταυτότητα.

Πλησιάζοντας κάθε πλανήτη έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τις ονομασίες τοποθεσιών και περιοχών, αποκτώντας μια σφαιρική εικόνα για αυτούς.

Αν είστε έτοιμοι για μια διαστημική περιήγηση, εκτοξευτείτε από εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.