Τι γίνεται στο γυναικείο εγκέφαλο κατά τον οργασμό
Απανωτοί οργασμοί στο εργαστήριο για το καλό της επιστήμης
Αν ένας επιστήμονας θέλει να μελετήσει τον γυναικείο εγκέφαλο την ώρα του οργασμού, τι κάνει; Βάζει εθελόντριες στο εργαστήριό του να φθάσουν σε οργασμό, με ή χωρίς τη βοήθεια πρόθυμων ανδρών.
Μια νέα έρευνα από επιστήμονες στις ΗΠΑ -η πιο λεπτομερής έως σήμερα μελέτη του εγκεφάλου μιας γυναίκας που φθάνει σε οργασμό- αποκαλύπτει κατά βάση δύο πράγματα: γιατί η γυναίκα αποκτά μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο (σχεδόν διπλάσια) και -ακόμη σημαντικότερο- ότι ο εγκέφαλός όχι μόνο δεν «σβήνει» εκείνη τη στιγμή, αλλά κορυφώνει τη δραστηριότητά του.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι (μεταξύ των οποίων η ελληνο-αμερικανίδα Ελένη Φράγκου), με επικεφαλής τη δρα Ναν Γουάιζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής "The Journal of Sexual Medicine", ζήτησαν από δέκα ετεροσεξουαλικές γυναίκες διαφόρων ηλικιών να ερεθιστούν μόνες τους τόσο ώστε να φθάσουν σε οργασμό - δύο φορές στη σειρά αν μπορούσαν.
Τα πειράματα επαναλήφθηκαν, αυτή τη φορά με άνδρες να προσφέρουν το κατάλληλο ερέθισμα στα γεννητικά όργανα των εθελοντριών. Οι γυναίκες ήσαν υποχρεωμένες να φοράνε μια ειδική συσκευή, που εμπόδιζε το κεφάλι τους να κουνιέται, ώστε να είναι δυνατό να γίνει καθαρή απεικόνιση του εγκεφάλου τους με μηχάνημα λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI).
Διαπιστώθηκαν τέτοιες αλλαγές στον εγκέφαλο που εξηγούν γιατί οι γυναίκες είναι σε θέση να αντέξουν μεγαλύτερο πόνο, λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού. Ο οργασμικός εγκέφαλος ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη περιοχή, τον ραχιαίο πυρήνα της ραφής, που απελευθερώνει περισσότερη σεροτονίνη, μια ουσία που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο όμορφα, αλλά δρα και ως αναλγητικό.
Επίσης, με τη νέα μελέτη καταρρίφθηκε η άποψη ότι ο γυναικείος εγκέφαλος «σβήνει» λίγο πριν ή στη διάρκεια του οργασμού. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλες οι περιοχές του εγκεφάλου γίνονται πιο ενεργές στη φάση τόσο του μεγάλου ερεθισμού, όσο και του ίδιου του οργασμού. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται όσο η γυναίκα ερεθίζεται, κορυφώνεται τη στιγμή του οργασμού και μετά σταδιακά υποχωρεί.
Παρά το κρύο και -καθόλου σέξι- εργαστηριακό περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι οι περισσότερες εθελόντριες κατάφεραν να φθάσουν σε οργασμό. Μάλιστα μια 74χρονη είχε δύο οργασμούς!
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η νέα έρευνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των ανοργασμικών γυναικών. Δεν είναι σαφές αν οι άνδρες εμφανίζουν επίσης μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα στη διάρκεια του οργασμού τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.