- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Έρευνα: Οι γυναίκες χωρίζουν και πιο εύκολα και «εδώ και τώρα»
Φθινόπωρο και Άνοιξη, οι εποχές που οι γάμοι διαλύονται
Όταν οι γυναίκες θέλουν διαζύγιο, το θέλουν «εδώ και τώρα». Μελέτη, η οποία διενεργήθηκε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, διαπιστώνει ότι οι γυναίκες αποδεσμεύονται με μεγαλύτερη ευκολία από το γάμο απ' ό,τι οι άνδρες, είτε γιατί ο άνδρας τους τις έχει απατήσει, είτε γιατί δεν αντέχουν άλλο τις παρεμβάσεις της πεθεράς τους, είτε γιατί τις πνίγουν οι οικονομικές δυσκολίες, είτε γιατί τις πνίγει ο ίδιος ο γάμος τους.
Στόχος των ερευνητών ήταν να κατανοήσουν οι ειδικοί ποιοι εκ των δύο συντρόφων παίρνουν την πρωτοβουλία για ένα διαζύγιο.
Στο μεταξύ, μελέτη της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης ασχολήθηκε με το πότε βγαίνουν τα περισσότερα διαζύγια. Διαπίστωσε ότι το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι εποχές που τα ζευγάρια χωρίζουν.
Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ο αριθμός των διαζυγίων έχει πραγματικά εκτοξευθεί καθώς έχει φτάσει σύμφωνα με τους ειδικούς στο 34% και αναμένεται σύντομα να φτάσει το 50%. Το ποσοστό μπορεί να είναι συνηθισμένο και παγιωμένο στο εξωτερικό, αλλά για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι ανησυχητικό.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο Αθηνών κ. Ελένη Γ. Δασκαλάκη, η οποία ασχολείται με τα διαζύγια, ένας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Όπως λέει, η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται να είναι μία από τις βασικές αιτίες, καθώς πριν από την κρίση τα ποσοστά των διαζυγίων ήταν γύρω στο 22%, έναντι του 34% που είναι σήμερα. Και τα περισσότερα από αυτά ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.
Το 2011 τα διαζύγια ήταν 12.705, ενώ το 2013 έφτασαν τα 16.717 και το 2017 φαίνεται να σταθεροποιείται ο αριθμός, σύμφωνα με τα στοιχεία που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί στις καταγραφές.