- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Φίλοι στο Διάστημα: Ρωσία και ΗΠΑ σχεδιάζουν διαστημικό σταθμό για τροχιά γύρω από τη Σελήνη
Υπέγραψαν την συμφωνία Roskosmos και NASA
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos υπέγραψε με την NASA συμφωνία συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η κατασκευή διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ενώ τα τμήματα του θα μεταφέρουν στο διάστημα οι ρωσικοί πύραυλοι-φορείς Angara-A5M και Proton.
Η συμφωνία μεταξύ της Roscosmos και της NASA, υπεγράφη στο πλαίσιο του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου (IAC), που πραγματοποιείται στην πόλη Αδελαϊδα της Αυστραλίας, στο οποίο οι ηγέτιδες δυνάμεις της διαστημικής βιομηχανίας, ανταλλάσσουν απόψεις και παρουσιάζουν τα νέα προγράμματα που έχουν εκπονήσει για την κατάκτηση του διαστήματος.
Οι εκπρόσωποι των δύο διαστημικών υπηρεσιών, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, μια από τις πτυχές της οποίας συνιστά το πρόγραμμα Deep Space Gteway, που αφορά την κατασκευή του διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη.
Οι πρώτες φήμες για το ενδεχόμενο της κατασκευής ενός «αδερφού Διεθνούς διαστημικού Σταθμού» που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη, άρχισαν να διαδίδονται το περασμένο φθινόπωρο, μετά την κλειστή συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας δημιουργίας διαστημοπλοίων (ISCWG). Οι εκπρόσωποι των πέντε διαστημικών δυνάμεων συζητούν στις συνεδριάσεις τους διεθνή σχέδια που αφορούν την κατάκτηση του διαστήματος, όπως και τις προοπτικές της πορείας που θα ακολουθήσει η ανθρωπότητα, αφότου τεθεί εκτός τροχιάς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) στα μέσα της δεκαετίας του 2020.
Ο Ανατόλι Ζακ, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Russian SpaceWeb, είχε γράψει τον Νοέμβριο του 2016 , ότι οι χώρες που είναι διαστημικές δυνάμεις συμφώνησαν να ξεκινήσουν την διαδικασία κατασκευής ενός διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη, ο οποίος εκτός από το ότι θα μελετάει την Σελήνη θα αποτελέσει και την «πύλη για το απώτερο Διάστημα». Η κατασκευή του σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να αρχίσει το 2023, όταν στην Σελήνη θα σταλούν οι πρώτες κάψουλες του μελλοντικού σταθμού στο πλαίσιο της τρίτης αποστολής του προγράμματος Orion.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Πάνω από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν μέσα στο 2025 να συμμορφωθούν
Μία προσωπική εμπειρία και πολλά ερωτήματα
O Σουηδός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας εξηγεί τι συμβαίνει με τα ψηφιακά ίχνη κάθε χρήστη του διαδικτύου όταν αυτός φύγει από τη ζωή
Από τα Robotaxi της Tesla στο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX
Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες
Έρευνα αποκάλυψε ότι το προσωπικό έκανε κατάχρηση του συστήματος δωρεάν σίτισης
Πόσο ασφαλές είναι το εγχείρημα;
Οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι η Ευρώπη μπορεί να υποστηρίζει ζωή από το 1970
Ο πύραυλος κατάφερε να προσγειωθεί πίσω στην εξέδρα εκτόξευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.