- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Παρανοϊκός ιδεασμός
H συνωμοσιολογία είναι μια δημοφιλής ενασχόληση διότι η ιστορία είναι γεμάτη συνωμοσίες, έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο.
H συνωμοσιολογία είναι μια δημοφιλής ενασχόληση διότι η ιστορία είναι γεμάτη συνωμοσίες, έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο. Έτσι κι εμείς οι ελαφρώς παρανοϊκοί άνθρωποι χρειαζόμαστε μία με δύο επιβεβαιωμένες συνωμοσίες το εξάμηνο προκειμένου να μπορέσουμε να επιβιώσουμε χωρίς να χρειάζεται να αμφισβητήσουμε την ψυχική μας υγεία.
Το άλλο πρόβλημα με τις συνωμοσίες είναι πως η χαρά της ανακάλυψης είναι αντιστρόφως ανάλογη του X factor τους. Όπου X factor, βάλτε το πόσο απίθανο είναι να πιστέψουν οι κανονικοί άνθρωποι την ιστορία σας. Έτσι, δυστυχώς, η σημερινή μας συνωμοσία έχει χαμηλό X factor, αν και παρ’ όλα αυτά θα φέρει τους πιο «αθώους» από εσάς στο στρατόπεδό μας. Κι έτσι, παρέα με κάποιους άλλους συνωμοσιολάγνους συντρόφους στο adslgr.com, σας προσφέρουμε την εξής ιστορία.
Μέσα στην ξαναζεσταμένη σινοφοβία που ριζώνει στις ΗΠΑ για το μεγαλύτερο πιστωτή τους, ξέφυγε μια είδηση. Αποκαλύφθηκε λοιπόν από την Google πως χάκερ με έδρα την Κίνα κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να παρεισφρήσoυν σε λογαριασμούς της δωρεάν υπηρεσίας email της google (gmail.com). Μέχρι εδώ δεν βλέπουμε τίποτα περίεργο, πέρα από κάποιους κοντούς κίτρινους τύπους με σπυράκια να εξυφαίνουν το σχέδιο καταστροφής των ΗΠΑ. Θα το είχαν κάνει το 1850 που έχτιζαν τους σιδηρόδρομούς τους, αλλά περίμεναν πρώτα να αγοράσουν τις ΗΠΑ πριν τις καταστρέψουν.
Το πρόβλημα με αυτή την είδηση ήταν κάτι που αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με το cnn η τρύπα που ανακάλυψαν οι Κινέζοι χάκερ υπήρχε σε εκείνο το σημείο όχι ως αποτέλεσμα κάποιου προγραμματιστικού λάθους, αλλά επίτηδες, προκειμένου να μπορεί η NSA (η εθνική υπηρεσία πληροφοριών) να αποκτά πρόσβαση στα e-mails ύποπτων λογαριασμών. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής βεβαίως βεβαίως, αλλά γιατί, διάολε, χρειάζεσαι μια τρύπα για να ελέγξεις ένα λογαριασμό από τη στιγμή που έχεις εισαγγελική εντολή;
Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί πως η NASA ελέγχει λογαριασμούς κατά βούληση και χωρίς καμία επόπτευση, όπως είχε αποκαλυφθεί και με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ πριν από 2 χρόνια. Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε.
Για αρχή δεν πρέπει να θεωρούμε πως τα e-mails μας είναι ασφαλή. Όπως και oτιδήποτε άλλο. Εάν θυμάστε και με την υπόθεση των υποκλοπών στο δίκτυο της Vodafone στην Ελλάδα, το σύστημα συνακρόασης ήταν μέρος του προγράμματος κι όχι κάποια παράνομη προσθήκη. Άρα είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όλα αυτά τα συστήματα δεν προστατεύουν απαραίτητα το απόρρητό μας.