- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κοίτα τι e-γόρασα!
e-shopper: Mε την κάρτα στα δόντια Στα πρώτα χρόνια του Ίντερνετ στην Αθήνα, ό,τι είχα ακούσει για online «συναλλαγές» είχε να κάνει αποκλειστικά με απάτες και χρεωστικές.
e-shopper: Mε την κάρτα στα δόντια
Στα πρώτα χρόνια του Ίντερνετ στην Αθήνα, ό,τι είχα ακούσει για online «συναλλαγές» είχε να κάνει αποκλειστικά με απάτες και χρεωστικές. Porn sites που ρούφηξαν εκατοντάδες χιλιάδες δραχμούλες από την κάρτα ενός ανυποψίαστου μεροκαματιάρη πατέρα κάποιου τυχαίου ξαναμμένου εφήβου. Εταιρείες που σε χρέωσαν τα κέρατά τους για τις πολύωρες ροζ συνδέσεις με τη Βιρμανία. Λιμοκοντόροι spammers από τη Μαύρη Ήπειρο, με oxbridge αγγλικά, που ήθελαν να μοιραστούν μαζί σου τα εκατομμύρια ενός μυστικού τραπεζικού λογαριασμού – είσαι η τελευταία τους ελπίδα. Και εταιρείες λοταρίας από την Ολλανδία, για να σου αποδώσουν τα μυθικά κέρδη σου, από ένα λαχείο που δεν αγόρασες ποτέ. Μουσική υπόκρουση ο νοσταλγικός ήχος του dial-up.
Το 2001 βρέθηκα στη Νέα Υόρκη. Η οποία, παρά την 11η Σεπτεμβρίου που είχε προηγηθεί, λειτουργούσε κανονικότατα και εύρυθμα. Σαν βλαχάκι περίμενα υπομονετικά στις ουρές, να πληρώσω το κινητό, να πληρώσω το ηλεκτρικό, το σταθερό. Κάθε εβδομάδα και κάποια ουρά. Στις τράπεζες για το ενοίκιο και στο ταχυδρομείο για επιταγές. Σε μια ουρά, μία κάπως ασουλούπωτη, αγουροξυπνημένη 20χρονη με ανακατεμένα μαλλιά μού έπιασε την κουβέντα:
-Σου κόψανε το Ίντερνετ κι εσένα, ε;
-Όχι, όχι, το ’χω πληρώσει...
-Τότε τι περιμένεις εδώ;
-Να πληρώσω το κινητό μου, τη Verizon.
-Και γιατί δεν το πληρώνεις από το σπίτι σου;
-Πώς; Εννοείς με την κάρτα;
-Ε, ναι. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ;
Με κοιτούσε σαν εξωγήινο. Πώς αλλιώς; Ντράπηκα. Πήγα να ψελλίσω κάτι σαν «κι-αν-μου-φάνε-τα-λεφτά;», αλλά με αποστόμωσε ξερά: «Μα ποιος; Η VERIZON; Τι λες τώρα;». Μετά από λίγα λεπτά τη χαιρέτησα αμήχανα (είχα γίνει μια αστεία, γραφική, τριτοκοσμική ιστορία που θα διηγηθεί στις φίλες της), έφυγα από την ουρά και γύρισα στο σπίτι. Είχα πάρει το πρώτο μάθημα: Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δέχονται πληρωμές από το ίντερνετ και είναι τόσο μεγάλες και σοβαρές (όπως μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή ηλεκτρισμού) που αποκλείεται να σε κλέψουν. Κάπως έτσι ανακάλυψα τη σχέση που μπορεί να αναπτύξει μια οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα με το ανυποψίαστο PC μου. Και πόσα μπορεί να κοστίσει αυτό σε μένα, και μάλιστα με την έγκρισή μου.
Το Ίντερνετ είναι όπως ο πραγματικός κόσμος. Αν ψωνίσεις ένα ζευγάρι παπούτσια από τη Nike, αποκλείεται στο ταμείο να σε διπλοχρεώσουν στην κάρτα. Αν πάλι τη δώσεις μεθυσμένος σε ένα κωλόμπαρο στα Σεπόλια στις πεντέμισι το πρωί, παίζει και να σε γδάρουν. Αν αφήσεις το πορτοφόλι σου πάνω στο γκισέ μιας τράπεζας, κανένας δεν θα το αγγίξει. Αν το αφήσεις στον προθάλαμο μιας μπαρμπουτιέρας ή ενός μπορντέλου, δεν θα το ξαναδείς ποτέ. Συνεπώς, το να ψωνίζεις online με κάρτα σε websites μεγάλων εταιρειών που υπάρχουν και στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο ακίνδυνο με το να ψωνίζεις από το κατάστημά τους. Όπως και το να χώνεις την κάρτα σε sites με τσόντα, τζόγο ή οτιδήποτε παράνομο σημαίνει ότι το παίρνεις το ρίσκο σου. Όπως και στην πραγματική ζωή.
Ούτως ή άλλως, όπου να ’ναι θα αναγκαστείς να κάνεις κι άλλες συναλλαγές με την κάρτα και το κομπιούτερ σου. Το νέο φορολογικό, λένε, επιβάλλει όλες οι συναλλαγές πάνω από τρεις χιλιάδες ευρώ να γίνονται και online, για να μπορεί να μας τσεκάρει η εφορία. Όπως και ότι κάθε αγοραπωλησία πάνω από χίλια πεντακόσια ευρώ θα απαγορεύεται να γίνεται με μετρητά, αλλά μόνο με τραπεζική κάρτα, για να καταγράφεται και να φορολογείται. Συνεπώς, θα πρέπει για τις μεγάλες συναλλαγές να ρισκάρεις να εμπιστευτείς τις αντίστοιχες εταιρείες. Σιγά σιγά θ’ αρχίσεις να κάνεις το ίδιο και με τις πιο μικρές. Και με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τα ψώνια σου απ’ τον μπακάλη, τα dvd που θα δεις και τα βιβλία που θα διαβάσεις. Κι όχι πια μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία στο εξωτερικό.
Το καλό είναι ότι γλιτώνεις ώρες αναμονής σε ουρές δημοσίων και μη υπηρεσιών. Αν ανακαλύψεις και το e-banking, θα γλιτώσεις κι από τις ουρές στις τράπεζες, η διαδικασία λέγεται μάνεϊ τράνσφερ και είναι απλή, αρκεί να θυμάσαι το pin σου. Καλό και το ότι μπορείς να αγοράσεις ταινίες και μουσική από το σαλόνι σου, με δυνατότητα preview, χρέωση της κάρτας και ολιγόλεπτο download. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα να σε σταματήσει από το να τα αγοράσεις όλα αυτά, εκτός από έναν άδειο τραπεζικό λογαριασμό. Που, όμως, πάντα τον κατέβαζες μονορούφι, ακόμα και πριν βγει το Ίντερνετ. -Α.Π.
Πετάγομαι για e-shopping στο Χονγκ Κονγκ
Θυμάστε εκείνη την όχι και τόσο μακρινή εποχή που ξεποδαριαζόσασταν για να αγοράσετε καινούργια φωτογραφική μηχανή; Που πηγαίνατε από μαγαζί σε μαγαζί προσπαθώντας να απομνημονεύσετε χαρακτηριστικά και τιμές, προσφορές και πακέτα; Θυμάστε επίσης πόσο καιρό έχετε να το κάνετε αυτό; Πόσο άχρηστο και αναποτελεσματικό σας φαίνεται πια;
Το e-shopping δεν μας απάλλαξε μόνο από τον ποδαρόδρομο. Έκανε την αγορά διαφανή, μια παλιά ονείρωξη του φαντασιακού καπιταλισμού. Διότι με ελάχιστο ψάξιμο, εμφανίζονται μπροστά σας όλα τα μοντέλα και όλες οι τιμές ταυτόχρονα. Χαρακτηριστικά που θα είχατε ξεχάσει από το ένα μαγαζί στο άλλο, συγκρίνονται και αναλύονται εξαντλητικά. Και δύο βήματα παραδίπλα, βλέπετε πόσο πιο ακριβά πουλάει ο αντιπρόσωπος εδώ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι αν η διαφορά είναι σημαντική, το αγοράζετε απ’ έξω.
Διότι μία δεύτερη μεγάλη ονείρωξη της «e-αγοράς» είναι πως έγινε σημειακή. Ο πωλητής και ο αγοραστής μπορεί να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Ίσα ίσα, πολλά ελληνικά μαγαζιά με έδρα σε περιοχές με μειωμένο ΦΠΑ εκμευταλλεύονται αυτή τους τη δυνατότητα για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Αθήνα. Κι αυτή τη σημειακότητα την ένιωσαν περισσότερο οι άνθρωποι που ζουν στην επαρχία και παλιότερα ήταν αναγκασμένοι να αγοράζουν ό,τι πουλούσε ο τοπικός έμπορος σε ό,τι τιμή τον βόλευε.
Πατατάκια με ρίγανη
Παρόλ’ αυτά τα ψώνια από το ίντερνετ κάτι μας πήραν εξίσου, έτσι δεν είναι; Ένας παλιός κανόνας της καταναλωτικής συμπεριφοράς λέει πως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πατατάκια που βρίσκονται μέσα σ’ ένα σακούλι που ανοίγει δύσκολα είναι νοστιμότερα. Κι έτσι το ξεποδάριασμα, η σωματική κούραση και ο χρόνος που καταναλώναμε για ψώνια, τα έκαναν πιο αποδοτικά. Το ξέρω, ακούγεται σχεδόν διαστροφικό, αλλά πρόκειται για τόσο κοινότοπη εμπειρία.
Παρότι είχαμε λιγότερα στοιχεία και παρότι σίγουρα δεν αγοράζαμε από το φθηνότερο μαγαζί, ήμασταν πιο σίγουροι για τη μηχανή που βρίσκαμε μετά από τόσο κόπο. Και ταυτόχρονα, η απογοήτευση πως υπάρχει ένα καλύτερο μοντέλο στα ίδια χρήματα ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθεί. Και ακόμα πιο δύσκολο να την αποδεχθούμε. Ίσως μετά από 1 χρόνο κάποιος θα εμφανιζόταν με ένα καλύτερο μοντέλο, αλλά μέχρι τότε θα είχαμε αγαπήσει τη δική μας μηχανή και δεν θα την αλλάζαμε για καμία άλλη.
Σήμερα, πρακτικά, ζούμε παρέα με τη διαρκή αναίρεση της χαράς μας. Κάτι που αυξάνει τις πωλήσεις, είμαι σίγουρος, αλλά μας χαλά τη ζαχαρένια να νιώθουμε σαν παιδάκια που μόλις γύρισαν από το παιχνιδάδικο. Το κιτς δαχτυλίδι βιοχλαπάτσα με πολύχρωμα disco λεντάκια δεν είναι το δώρο που αναπάντεχα βρήκες σε μια σκοτεινή γωνιά στην Eυριπίδου, είναι απλά μία ακόμα προσθήκη στην παραγγελία σου σε κάποια σκοτεινή αποθήκη του Xονγκ Kονγκ.
Τυράκι ή κερασάκι;
Για να φτάσουμε στη δεύτερη μεγάλη παγίδα των ηλεκτρονικών αγορών, που είναι το φάντασμα της επιλογής. Ας υποθέσουμε πως έχουμε την ανάγκη να αγοράσουμε ένα κινητό. Δεν είμαστε τίποτα φανατικοί. Παλιότερα θα μπαίναμε σ’ ένα μαγαζί και θα αγοράζαμε αυτό που μας γυάλιζε περισσότερο, ικανοποιώντας την ανάγκη μας. Ίσως ένα διπλανό κινητό να είχε περισσότερα χρώματα, ίσως ο πωλητής να πίστευε πως τα Nokia είναι καλύτερα, αλλά, διάολε, ένα κινητό είναι ένα κινητό.
Στην εποχή του eshopping, ένα κινητό δεν είναι ποτέ ένα κινητό. Θα βομβαρδιστούμε από εκατοντάδες μοντέλα, από δεκάδες απόψεις και από ακόμα περισσότερες «επιλογές». Τόσο, που στο τέλος δεν θα είμαστε ποτέ σίγουροι για τη δική μας ανάγκη σε σχέση με τις ανάγκες των υπόλοιπων γκουρού που διαβάσαμε. Μήπως το κινητό να έχει και κάμερα; Χρειάζομαι εγώ κάμερα; Κι αν χρειαστώ; Γιατί όλοι οι άλλοι θέλουν κάμερα;
Και ξέρετε ποιο είναι το πιο αστείο; Πως ακόμα κι εγώ, ως γνώστης, αποκλείεται να τα καταφέρω. Εάν δεν σπαταλήσω τον τριπλάσιο χρόνο από όσο θα είχα σπαταλήσει ποτέ στη ζωή μου για ένα κινητό, αποκλείεται να διαλέξω ένα από τα «καλά». Στην ουσία, όμως, ποτέ δεν θα ήθελα να σπαταλήσω τόσο χρόνο. Ήταν η «επιλογή» που με έβαλε στην παγίδα.
Επιμύθιο
Θέλετε να σας πω πώς θα ψωνίζετε σε 10 χρόνια από σήμερα; Αποκλείεται. Εδώ δεν ξέρω εάν θα έχετε χρήματα για να ψωνίζετε ή εάν το ίντερνετ θα συνεχίσει να είναι τόσο παγκοσμιοποιημένο, και θέλετε να σας πουλήσω κάποια φαντασίωση για κάποιο υποθετικό μέλλον; Με λίγα λόγια, δεν έχω ιδέα. Αν κάτι όμως κατάλαβα περιγράφοντάς σας τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, είναι πως αυτές είναι διαρκώς επιταχυνόμενες. Κι εγώ καθόλου σίγουρος πως θέλω να τις προλάβω.
-Σ.Σ.
ΠΟΛ-e-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Η φίλη μου η Μ. πάντα σε κοιτάζει υποτιμητικά όταν της δείχνεις τα ψώνια σου: «Πόσα έδωσες γι’ αυτό; Α καλά! Έχω πάρει καλύτερο στη μισή τιμή από το ίντερνετ». Και λέει αλήθεια. “Once an e-shopper, always an e-shopper”. Μόλις το μάθεις αυτό, δεν ξαναβγαίνεις ποτέ για ψώνια.
Τα ηλεκτρονικά μαγαζιά είναι άπειρα. Εντοπίσαμε κάποια που μας έχουν βολέψει και μας καλύπτουν, και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
e-ΛΛΗΝΙΚΑ ΨΩΝΙΑ
Ένα τηλεκατευθυνόμενο παπάκι για την μπανιέρα, μια εκπληκτική εσάρπα American Vintage, ένα καλό ουίσκι, μια φορητή τηλεόραση και DVD player –για τις διακοπές– και μια κάπα Burberry για το σκυλάκι. Αλλά και βιβλία, σεντόνια, πετσέτες, είδη ταξιδιού, όργανα γυμναστικής, παιχνίδια, αρώματα και καλλυντικά, κι ένα σωρό άλλα πράγματα από τις 25 κατηγορίες αυτού του καλά οργανωμένου ιντερνετικού πολυκαταστήματος. Οι τιμές, σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, είναι χαμηλότερες από αλλού και μπορείς να τα βρεις όλα με ένα κλικ. Δυνατά σημεία: εμπιστοσύνη στις συναλλαγές, άμεση παράδοση, ολοκληρωμένες προτάσεις δώρων για κάθε περίσταση.
Από τις πρώτες εταιρίες online shopping για ηλεκτρονικά είδη και γκατζετοειδή στην Ελλάδα. Εδώ μπορούν να σου «χτίσουν» έναν customized υπολογιστή ή laptop σύμφωνα με τις ανάγκες σου (με το trademark innovator), αλλά θα βρεις και τα καλύτερα deal για σκληρούς δίσκους, μνήμες, blue ray, φωτογραφικές μηχανές. Τσέκαρε και μερικά από τα πιο «χρήσιμα-άχρηστα» gadgets, όπως ένα αδιάβροχο ραδιοφωνάκι-βεντούζα για το ντους. Κάθε Κυριακή, “Crazy Sundays” με τρελές προσφορές. Προλάβετε!
Θα ξετρελαθείς με το ξύλινο δεντράκι-οδοντογλυφίδες για τα finger food στο πάρτι, τις ντιζαϊνάτες και κομψότατες, κρεμαστές πολυθρόνες Katà και τα «ρομαντικά» πιάτα της σειράς “Table Stories” με μονόκερους και ξωτικά! Ένα από τα πιο καλά διαδικτυακά showroom με ντιζαϊνιές για το σπίτι. Το μότο είναι “more design for more people”, γι’ αυτό και οι «ειδικοί» σού δίνουν χρηστικά –και υψηλής αισθητικής– tips για τη σωστή επιλογή των αντικειμένων-αγορών σου.
Όλοι πλέον βγάζουν βιβλία. Μπορείς κι εσύ να τυπώσεις το δικό σου, με πολύ χαμηλό κόστος, και να το διαθέσεις στην αγορά χωρίς μεσάζοντες με το “Print on Demand”, την καινοτόμο υπηρεσία του Captainbook.gr. Επιπλέον, μ’ ένα κλικ σ’ αυτό το user friendly site ανοίγεται μπροστά σου η απόλυτη βιβλιοφαγική κοινότητα: ενημερωμένο portal με νέα, εκδηλώσεις, σεμινάρια, νέες εκδόσεις, κριτικές, συνεντεύξεις, αφιερώματα σε λογοτεχνικά κινήματα και συγγραφείς…
1,2,3… και το ελαφρώς μεταχειρισμένο ταχύπλοο κατοχυρώθηκε στον user “kopsohronia”! Μια διαδικτυακή δημοπρασία-αγοραπωλησία εκατοντάδων ειδών και αντικειμένων. Γίνεσαι μέλος, βρίσκεις τις ευκαιρίες και τις προσφορές, πουλάς, αγοράζεις. Αν είσαι γρήγορος μπορείς και να «χτυπήσεις» ακόμη καλύτερα bids, για να αποκτήσεις από εξωτικά ψάρια και ερωτικά βοηθήματα μέχρι ζάντες και ελαστικά αυτοκινήτων.
Αυτό ακριβώς που λέει: μανία με τα πουφ. Animal print, στρογγυλό, πολυμορφικό, διθέσιο, καρδούλα, ζάρι, παιδικά, σε τζιν. Όλα πουφ! Αλλά και καναπέδες, σκαμπό, προστατευτικά στρώματος. Τα περισσότερα καλύμματα είναι από δερμάτινη, την οποία μπορείς να επιλέξεις σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Το καλό είναι ότι η πληρωμή μπορεί να γίνει και με τραπεζική κατάθεση και τα πουφ έρχονται σε όποιο μέρος βρίσκεστε.
Ασύρματα ακουστικά με USB με € 25, μπρελόκ με ψηφιακή κορνίζα (το καλύτερο δώρο για μαμάδες ever), τηλέφωνο που αλλάζει τη φωνή (αν είσαι 12 χρονών για φάρσες) και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να κοπάσεις τις ηλεκτρο-ψηφιακές σου ανησυχίες. Σε χαμηλότατες τιμές.
primetimersshop.gr
Θέλεις τα σταράκια σου σε όλα τα χρώματα και σχέδια. Στο online κατάστημα του πιο urban καταστήματος της Αθήνας, του “Prime timers”, μπορείς να βρεις πάνω από 100 streetwear μάρκες (All Star, Adidas, Wesc, Vans, Freesoul κ.ά.) σε πολύ χαμηλές τιμές. Κλίκαρε το “outlet” και η οθόνη σου θα γεμίσει με το στοκ της εταιρείας μέχρι και 70% φθηνότερα!
dildo.gr
Αν ντρέπεσαι να βγεις από sex shop κουβαλώντας υπερμεγέθεις σακούλες, εδώ είναι ο «παράδεισος». Ένα πλήρως εξοπλισμένο και ενημερωμένο πολυ-σεξο-κατάστημα και όλα σε πάρα πολύ καλές τιμές. BDSM, ερωτικές κούκλες –μέχρι και φουσκωτή προβατίνα–, ερωτικά εδέσματα, ομοιώματα και αξεσουάρ για όλα τα γούστα.
Ανδρικό πουκάμισο BOSS με € 50, καμπαρντίνα Burberry 60% χαμηλότερα από την αρχική τιμή, τσάντες Longchamp μόνο € 40! Ένα από τα φθηνότερα, ελληνικά, ιντερνετικά outlets, με σινιέ κομμάτια γνωστών σχεδιαστών. Πληρώνεις και με αντικαταβολή.
Ο online «ναός» των αξεσουάρ: πολλά γυαλιά, ωραία κλατς, κολιέ και σκουλαρίκια, παπούτσια, γάντια και κασκόλ και κάποια ρούχα. Έχεις μια «τελευταία ευκαιρία» να αποκτήσεις αγαπημένα κομμάτια –περασμένων σεζόν– μεγάλων οίκων μόδας αλλά και streetwear. Calvin Klein, Balenciaga, Armani, Puma, J.LO, Dior κάνουν rotation στις λίστες του ιντερνετικού καταστήματος.
e-ΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ
emotion-art.eu
Από 1η Μαρτίου, στο ανανεωμένο site της Emotion Art Group Ltd θα βρεις όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην εταιρεία και τις δραστηριότητές της –χρήσιμες υπηρεσίες για να πραγματοποιήσεις κάποιο οπτικοακουστικό θέαμα, όπως διόρθωση σεναρίου, συμπαραγωγές, χρηματοδοτήσεις, post production, προώθηση και διανομή ρεπερτορίου–, τα μουσικά σχήματα και τα νέα τους, διαγωνισμούς αλλά και online αγορές (t-shirt, cd, dvd).
Ένα καλά οργανωμένο webradio –χωρίς εκφωνήσεις και διαφημίσεις– για τους houseάκηδες. Aνεβαστικοί και chill out ήχοι, μουσικές για να ονειροπολείς στο δρόμο, να κουνάς χορευτικά τα πόδια σου στο λεωφορείο, να δουλεύεις πιο ωραία: Soulful, Progressive, Tech, Electro, Lounge, LoFi. Το hot εδώ είναι το “Upload-Ur-Mix”: ανεβάζεις το δικό σου dj mix set και το «παίζουν» το Σαββατοκύριακο. Και πολλές επιλογές ακρόασης (windows media, itunes, winamp, real).
zebrapix.gr
Βρήκαμε αυτό το πολύ απλό, πλην χρηστικό site για να εκτυπώνεις τις φωτογραφίες σου –και να μη μένουν για πάντα στο pc– όχι μόνο σε χαρτί και πόστερ ή καμβά, αλλά και σε t-shirt, κούπα, puzzle, καπέλο. Φορτώνεις τις φωτογραφίες σ’ ένα άλμπουμ στο site, επιλέγεις την εκτύπωση, πληρώνεις –πολύ οικονομικά– και σου ’ρχονται σπίτι.
Ένα urban και πολύ interactive ραδιόφωνο που εκπέμπει από το κέντρο της πόλης. Έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τους παραγωγούς με live camera, ενώ κάνουν εκπομπή και να κάνεις chat μαζί τους. Τις Κυριακές, η εκπομπή «Αϊ κουλτούρα μας» από τη θεατρική ομάδα «Μύγα μες στο γάλα» μάς ενημερώνει με ό,τι… σβουρίζει μέσα στην πόλη!
e-ΨΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Δεν υπάρχει διεθνής τίτλος που να μην τον έχουν τα Barnes & Noble και μάλιστα στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με συνεχείς εκπτώσεις.
boomkat.com
“Your independent music specialist” είναι το μότο. Site για μουσική μέχρι να σου εκραγεί το κεφάλι, κι ακόμα πάλι θα θέλεις περισσότερο. Φτηνούλικο.
chemical-records.com
The music lifestyle store. Μη φοβάσαι τις λέξεις. Μουσική και στιλ σε τιμές που σέρνονται στο πάτωμα.
Μηχανή αναζήτησης τρελών deals με χιλιάδες βρετανικά καταστήματα και επιχειρήσεις. Σου βρίσκει τα πιο φτηνά απ’ όλα τα είδη.
Γιουσουρούμ on-line, από προφυλακτικά και τσιγάρα μέχρι i-phones και αξεσουάρ αυτοκινήτων σε πολύ φτηνές τιμές.
liquidblue.com
Γουστάρω τα t-shirts και τα θέλω όλα. Fantasy, comics, sci-fi, μπάντες, ξεμπάντες, pop culture. Θα τα πάρω και θα τα φορέσω όλα μαζί.
Πάνω από 1.200 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο δίνουν το 1% των εισπράξεών τους από e-shopping για το καλό του πλανήτη. Βρες ποιες είναι και δώσε κι εσύ κάτι!
Σαν μια online δημοπρασία, με πρόσβαση στις αποθήκες και τα αποθέματα μεγάλων εταιρειών και μόλις 2 ευρώ έξοδα αποστολής για όλα!
Τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Ταινίες, μουσικές, ό,τι θέλεις. Συχνά τρελές προσφορές.
Γνωστοί σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει ακόμη και exclusive κομμάτια ειδικά για το site. Θα κλάψεις.
Το σκουριασμένο φερμουάρ παραπέμπει σε vintage, όλα γύρω στα 25 ευρώ το κομμάτι, και κατηγορίες για να διαλέξεις – Disco, Hippie, 40s κ.λπ.
Πολυκατάστημα online με όλα τα είδη –από χρυσαφικά και εσώρουχα μέχρι laptops και γκουρμέ σοκολάτες– με μηχανισμό σύγκρισης τιμών.
Απίστευτες τιμές, 35%-65% κάτω, από μεγάλα ονόματα της μόδας και με πολύ σοβαρή πολιτική «επιστροφών», αν αυτό που αγόρασες δεν σου «κάνει».
Ο ναός των mac-freaks. Πολλοί έχουμε αφήσει τα κοκαλάκια μας εδώ μέσα.
thinkgeek.com
Από t-shirts που σου δείχνουν αν έχει wifi γύρω σου μέχρι ηλιακούς φορτιστές κινητού, σε τιμές ντροπής...
Το γνωστό βρετανικό κατάστημα τώρα και online, με κολλημένη μόνιμα την ταμπέλα “SALES” στο homepage.
Ιντερνετικό «στοκατζίδικο». Vintage, γυναικεία, αντρικά, παιδικά, από D&G, μέχρι Comme des Garçons. Εύχρηστη κατηγοριοποίηση.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Χρήσιμα links, αχρείαστα να ’ναι
dpa.gr Ο δικτυακός τόπος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στην «Ασφάλεια» θα βρεις στοιχεία για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
efpolis.gr Μάθε τα δικαιώματά σου από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχετικά με τα προϊόντα και την ποιότητά τους, τις τιμές και τις υπηρεσίες.
elawyer.blogspot.com Ο e-lawyer δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι ειδικός στα θέματα προστασίας στο ίντερνετ. Στο blog του βρίσκεις ένα σωρό tips και συμβουλές.
eexi.gr Η «Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ» προσφέρει στα μέλη της ενημέρωση για θέματα που αφορούν στο διαδίκτυο και την επίλυση κοινών προβλημάτων.
safeline.gr Εδώ μπορείς να καταγγείλεις οτιδήποτε σχετικό με παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου (από πορνογραφία μέχρι προστασία καταναλωτών).
enisa.europe.eu Ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών.
-Σ.Ο.Κ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.