- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αποκαλύφθηκε πού υπάρχει «ισότητα» μεταξύ ανθρώπου και άλλων θηλαστικών
Δώδεκα δευτερόλεπτα χρειάζονται οι άνθρωποι και τα θηλαστικά ζώα για να αφοδεύσουν
Δώδεκα δευτερόλεπτα. Τόσο κατά μέσο όρο χρόνο χρειάζονται οι άνθρωποι και τα θηλαστικά ζώα, μικρά και μεγάλα, για να αφοδεύσουν, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Η ανακάλυψη έρχεται να προστεθεί σε μια προηγούμενη, ότι τα θηλαστικά χρειάζονται περίπου τον ίδιο χρόνο, ανεξαρτήτως μεγέθους, για να ουρήσουν.
Είτε πρόκειται για ελέφαντα, είτε για σκύλο, είτε για έναν άνθρωπο, τα κόπρανα χρειάζονται περίπου τον ίδιο χρόνο για να βρεθούν στο φως του ήλιου ή στον πάτο της τουαλέτας (εκτός φυσικά αν υπάρχει θέμα δυσκοιλιότητας...).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την μηχανολόγο μηχανικό Πατρίτσια Γιανγκ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ατλάντα (Georgia Τech), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Soft Matter", σύμφωνα με το "New Scientist", βιντεοσκόπησαν διάφορα ζώα σε ζωολογικούς κήπους και στους δρόμους, ενώ έκαναν την ανάγκη τους.
Διαπιστώθηκε ότι η διάρκεια αφόδευσης είναι περίπου σταθερή στα 12 δευτερόλεπτα (με απόκλιση συν/πλην επτά δευτερολέπτων) είτε το ζώο έχει βάρος τέσσερα κιλά είτε 4.000. Ένα άλλο εύρημα είναι ότι το μήκος των κοπράνων είναι χονδρικά πενταπλάσιο από τη διάμετρο του ορθού (μέρους του πρωκτικού σωλήνα) των ζώων. Τα μεγαλύτερα ζώα ασφαλώς παράγουν κόπρανα μεγαλύτερα σε μήκος.
Επίσης, όλα τα ζώα παράγουν κατά μέσο όρο δύο κόπρανα κάθε φορά. Ακόμη, ανάλογα με τη διατροφή των ζώων, επηρεάζεται η πυκνότητα των κοπράνων, οπότε τα ζώα παράγουν κόπρανα είτε ελαφριά που επιπλέουν στο νερό, είτε βαριά που βυθίζονται. Φυτοφάγα ζώα όπως οι ελέφαντες, τα πάντα και τα καγκουρό κάνουν ελαφριά κόπρανα, ενώ σαρκοφάγα ζώα όπως τα λιοντάρια, οι τίγρεις και οι αρκούδες παράγουν βαριά κόπρανα.
Εξάλλου, οι υπολογισμοί των ερευνητών έδειξαν ότι τα ζώα κατά μέσο όρο εισάγουν στο σώμα τους τροφές που έχουν βάρος έως το 8% του σώματός τους, ενώ αποβάλλουν με την αφόδευση έως το 1% μόνο του συνολικού βάρους τους.
Γιατί όμως τα ζώα αφοδεύουν τόσο γρήγορα; «Η μυρωδιά των κοπράνων προσελκύει θηρευτές, πράγμα επικίνδυνο για τα ζώα. Αν μείνουν παραπάνω για την ανάγκη τους, θα εκθέσουν τον εαυτό τους και θα ριψοκινδυνεύσουν να γίνουν αντιληπτά», δήλωσε η Γιάνγκ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.