Ο 13χρονος χάκερ που εντόπισε κενά ασφαλείας σε Google και Microsoft (εικόνες)
Τα λαμπρά επιτεύγματα του Ahsan Tahir, από το Καράτσι του Πακιστάν
Παρότι μόλις 13 ετών, ο Ahsan Tahir από το Καράτσι του Πακιστάν χρησιμοποιεί τις ικανότητες hacking του για να βοηθήσει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας να ανακαλύψουν και να διορθώσουν τα τρωτά σημεία στις ιστοσελίδες τους.
Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του ο ίδιος λαμβάνει χρηματικά ποσά. Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο Tahir έχει ήδη κάνει όνομα στον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με την ανακάλυψη bugs για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Google.
Meet the 13-year-old hacker who is already schooling tech giants on cyber security https://t.co/kciQZvKeUt pic.twitter.com/SbG5zn2hbC
— NBC News (@NBCNews) March 28, 2017
Ο νεαρός μυήθηκε στον κόσμο της ασφάλειας όταν κάποιος χάκαρε το δικό του site. Αναζητώντας τρόπους προστασίας διαπίστωσε ότι όχι μόνο μπορούσε να βρει τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια των δικών του εφαρμογών, αλλά και άλλων. Άρχισε να παρακολουθεί βίντεο στο YouTube και να πειραματίζεται μόνος του και σήμερα ήδη κερδίζει χρήματα στην ηλικία των 13, λόγω των δεξιοτήτων του. Επιθυμεί μάλιστα κάποια στιγμή να αγοράσει το δικό του αυτοκίνητο με τα χρήματά του.
Ο πατέρας του Tahir, δήλωσε στο NBC News ότι είναι περήφανος για τον αυτοδίδακτο γιο του, δεδομένου ότι ούτε ο ίδιος ούτε και η σύζυγός του είναι προγραμματιστές.
Ο Tahir δηλώνει ότι, ενώ τα χρήματα είναι σίγουρα ένα καλό κίνητρο, επιθυμεί επίσης να κάνει το Διαδίκτυο ένα πιο ασφαλές μέρος για όλους. Μάλιστα σκέφτεται να διδάξει στους ανθρώπους πώς να αναγνωρίζουν σφάλματα, μέσω tutorials. «Είμαι υπερήφανος που συμβάλω σε ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Όσο περισσότεροι ηθικοί Hackers υπάρχουν, τόσο περισσότερα σφάλματα θα ανακαλύπτονται και τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι εταιρείες.»
Επιθυμεί στο μέλλον, να γίνει μηχανικός λογισμικού και ενδεχομένως να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Προς το παρόν ωστόσο, αναμένει να κλείσει τα 14 τον Ιούλιο, ώστε να λάβει 500$ από την Microsoft, καθώς αυτό είναι το κατώτερο όριο ηλικίας για τους νεαρούς Hackers.
Καθώς όλοι, από την Apple μέχρι το Πεντάγωνο, προσφέρουν μετρητά για την ανακάλυψη σφαλμάτων στα συστήματά τους, τα προγράμματά αυτά έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται η επικρατούσα τάση. Με βάση την κρισιμότητα του bug και το πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία, ένας επιτυχημένος Hacker μπορεί να κερδίσει από $ 50 έως $ 350.000!
Video call with @caseyjohnellis - the CEO of Bugcrowd.. @ bugcrowd office ..
Thanks for the picture @micheymosh .. pic.twitter.com/l0AsE9zNHg
— Ahsan Tahir (@AhsanTahirAT) March 28, 2017
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.