Τεχνολογια - Επιστημη

Το κόκκινο κρασί κρατάει νέο τον εγκέφαλο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κόκκινο κρασί συντελεί στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη.

Λεπτομερέστερα, η ένωση αυτή, που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια βοηθάει στην εγρήγορση του μυικού συστήματος και στην αποφυγή συμφύσεων μεταξύ των εγκεφαλικών νευρώνων, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ.

Μετά από πειράματα σε ηλικιωμένα ποντίκια, οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ρεσβερατρόλη  αργοπορεί την εμφάνιση συμφύσεων στο νευρικό σύστημα, το οποίο μεταφέρει τις εντολές στους μυς. Όπως όμως είπε ο Δρ Βαλντέζ της ερευνητικής ομάδας, η ουσία αυτή «βρίσκεται σε τόσο χαμηλή αναλογία στο κρασί, ώστε όσο κι αν πίνει κανείς θα παίρνει πολύ λίγη» (Σ.Σ. Ενώ στο μεταξύ θα κινδυνεύει με ποικίλες βλάβες).

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Γεροντολογική Εφημερίδα».

(Σ.Σ. Η ρεσβερατρόλη είναι οργανική ένωση της κατηγορίας των φυτοαλεξινών με βασική δομή των στιλβενίων. Υπάρχει και και σε άλλους καρπούς ή φυτά, όπως τα λοιπά σταφύλια, τα μούρα, τα βατόμουρα, ο ευκάλυπτος, το έλατο κλπ).