Τεχνολογια - Επιστημη

Μικρόβια 50.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε σπηλιές του Μεξικό

Τι έδειξε η γενετική ανάλυση για τους μικροοργανισμούς-μαθουσάλες 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μέσα σε γιγάντιους κρυστάλλους των μεξικανικών σπηλαίων Νάικα μικροοργανισμούς που πιθανώς έχουν έως 50.000 ετών. Οι μικροοργανισμοί-μαθουσάλες βρίσκονταν σε αδρανή κατάσταση, αλλά οι επιστήμονες τους ξαναζωντάνεψαν επί τόπου και στο εργαστήριο.

Όπως έδειξε η γενετική ανάλυσή τους διαφέρουν αρκετά από άλλους μικροοργανισμούς που ήδη υπάρχουν στις γενετικές βάσεις δεδομένων.

Η επιβίωση μορφών ζωής για τόσο καιρό και τόσο βαθιά στη γη δείχνει πόσο ικανή είναι η ζωή να προσαρμόζεται και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα, κάτι που μπορεί να συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες.

 Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακάλυψη και η σχετική ανακοίνωση στη Βοστώνη, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (που εκδίδει και το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science"), έγινε από τη δρα Πενέλοπε Μπόστον, τη νέα διευθύντρια του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ