- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έρευνα: Οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν τη μοναξιά
Πόσο σχετίζεται η εξυπνάδα ενός ανθρώπου με τις σχέσεις;
Επιχειρώντας να χαρτογραφήσει τη σύνδεση της ευφυίας και των συναισθημάτων με το βαθμό κοινωνικοποίησης, μια νέα μελέτη συμπεραίνει πως οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο μοναχικοί.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology και στην οποία πραγματοποιήθηκε ανάλυση δεδομένων 15.000 ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 28, ενώ δείχνει πως οι άνθρωποι που βλέπουν τους φίλους τους πιο τακτικά είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή, εκτιμά πως οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ακριβώς το αντίθετο, καθώς η επικοινωνία με τους φίλους φαίνεται πως παράγει αρνητικά συναισθήματα.
Οι μελετητές οδηγήθηκαν, έπειτα από μακρά ανάλυση, πως οι ευφυείς άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερη τη ζωή με το να κοινωνικοποιούνται λιγότερο και να ζούνε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Χρησιμοποιώντας την εξελικτική ψυχολογία, οι ερευνητές του Singapore Management University, υποστηρίζουν θεωρητικά πως τα πράγματα που είχαν θετική επίδραση στους προγόνους μας είναι αυτά που κάνουν ευτυχισμένους τους περισσότερους από τους ανθρώπους και σήμερα, όπως οι φιλίες ή οι σχέσεις συνεργασίας.
Εντούτοις, επισημαίνεται πως τα τεχνολογικά επιτεύγματα μπορεί να έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τα περιβάλλοντά μας.
Η ερευνήτρια του Brookings Institution Κάρολ Γκράχαμ φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για την έρευνα, υπογραμμίζοντας πως η μελέτη δείχνει πραγματικά κάτι άλλο.
«Τα ευρήματα εδώ δείχνουν, και δεν είναι έκπληξη, πως αυτοί που διαθέτουν μεγαλύτερη ευφυία και την ικανότητα να τη χρησιμοποιούν, προτιμούν να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για την κοινωνικοποίησή τους γιατί είναι αφοσιωμένοι σε κάποιο άλλο, μεγαλύτερο, σκοπό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Πάνω από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν μέσα στο 2025 να συμμορφωθούν
Μία προσωπική εμπειρία και πολλά ερωτήματα
O Σουηδός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας εξηγεί τι συμβαίνει με τα ψηφιακά ίχνη κάθε χρήστη του διαδικτύου όταν αυτός φύγει από τη ζωή
Από τα Robotaxi της Tesla στο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX
Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες
Έρευνα αποκάλυψε ότι το προσωπικό έκανε κατάχρηση του συστήματος δωρεάν σίτισης
Πόσο ασφαλές είναι το εγχείρημα;
Οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι η Ευρώπη μπορεί να υποστηρίζει ζωή από το 1970
Ο πύραυλος κατάφερε να προσγειωθεί πίσω στην εξέδρα εκτόξευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.