Τεχνολογια - Επιστημη

Κατέβασε την προσωπική σου καφετζού στο κινητό!

Η εφαρμογή ενός Θεσσαλονικιού που έχει ήδη 9.580 downloads και προβλέπει το μέλλον σε τέσσερις γλώσσες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340379-707831.jpg

Το μόνο που δεν κάνει πια το κινητό είναι ο καφές. Κάνει όμως τις προβλέψεις και διαβάζει το μέλλον στο κατακάθι του ελληνικού καφέ χάρη στην εφαρμογή του Κώστα Κούκουλη, υπεύθυνου καταστημάτων εστίασης (καφέ) στη Θεσσαλονίκη. Η εφαρμογή φαίνεται να έχει κοινό, καθώς έχει ήδη 9.580 downloads, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 6.000 αντιστοιχούν σε ενεργούς χρήστες, όπως δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η διάθεση της εφαρμογής στο Play Store (σ.σ. προς το παρόν διατίθεται μόνο για android και σύντομα και για iphone) έγινε τον περασμένο Ιούλιο και το app διατίθεται, πέρα από τα ελληνικά, σε αγγλικά, τουρκικά και αραβικά. «Η εφαρμογή έχει χρήστες στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστραλία και την Κύπρο», εξήγησε ο κ. Κούκουλης. 

Στην online καφετζού δεν χρησιμοποιούν μόνο γυναίκες, αλλά και μεγάλο ποσοστό ανδρών.

Θέματα κυρίως οικονομικής φύσεως είναι αυτά που απασχολούν τον αντρικό πληθυσμό που κατέβασε την εφαρμογή. Η ανεργία, η οικονομική κρίση, η ανασφάλεια και η κατάρρευση του προτύπου του άντρα του κουβαλητή είναι -κατά τον κ. Κούκουλη- οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τους άντρες να θέλουν να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Κατέβασε την προσωπική σου καφετζού στο κινητό!

Πώς λέει το κινητό το φλιτζάνι

 

Η διαδικασία είναι απλή. Μόλις ο χρήστης κατεβάσει και ανοίξει την εφαρμογή και την συνδέσει με το προφίλ του στο Facebook, λαμβάνει δώρο 30 μονάδες. Έπειτα -όπως εξηγεί ο κ. Κούκουλης- διαλέγει μία από τις δέκα καφετζούδες, η οποία ανάλογα με τη πείρα της χρεώνει διαφορετικές μονάδες. Οι φωτογραφίες του φλιτζανιού εξετάζονται σύμφωνα με χιλιάδες σύμβολα και σχηματισμούς βάσει της εμπειρίας των καφετζούδων. Οι προβλέψεις βγαίνουν ειδικά για τους χρήστες(ανάλογα με τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχουν). Μόλις οι δωρεάν μονάδες εξαντληθούν, ο χρήστης μπορεί να τις ανανεώσει μέσω της εφαρμογής και της Google.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.