Χρήσιμες συμβουλές της Google για να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οι ειδικοί ασφαλείας της Google έχουν να μας δώσουν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να παραμένουμε ασφαλείς στο ίντερνετ.
Τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες millennials χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλες τις διαδικτυακές τους υπηρεσίες, ο τεχνολογικός κολοσσός κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου», αναφορικά με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης και επισημαίνει πως σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κατανοήσουμε όλοι βασικά πράγματα για τη διαδικτυακή ασφάλεια.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησε η YouGov για λογαριασμό της Google, διαπιστώθηκε πως το 54% των Ελλήνων millennials (όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980) που ερωτήθηκαν, χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάποιους ή για τους περισσότερους από τους λογαριασμούς τους, επειδή τους είναι δύσκολο να θυμούνται πολλούς κωδικούς πρόσβασης.
Είναι ενδεικτικό πως το 12% των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη λέξη 'password', το 14% έναν συνδυασμό από συνεχόμενα νούμερα στο πληκτρολόγιο (για παράδειγμα 1, 2, 3, 4, 5), ενώ 20% χρησιμοποιούσαν τη στιγμή της έρευνας έναν κωδικό πρόσβασης που περιλάμβανε το όνομά τους ή τα αρχικά τους.
Έτσι, η Google προχωρά σε ορισμένες χρήσιμες διευκρινίσεις και tips ώστε όλοι να πάρουμε σοβαρά την ασφάλειά μας στο διαδίκτυο και να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα μας.
Μεταξύ άλλων, η Google μας συστήνει λοιπόν να χρησιμοποιούμε έναν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για καθέναν από τους σημαντικούς λογαριασμούς μας, όπως το e-mail και το e-banking. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον μαντέψει κάποιος. Μια καλή ιδέα είναι να σκεφτούμε μια φράση που μονάχα εμείς γνωρίζουμε και να την συσχετίσουμε με μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ώστε να μας βοηθήσει να την θυμόμαστε.
Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσουμε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας με την «Επιβεβαίωση 2 Βημάτων».
Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει πως έχει θωρακίσει το Gmail έτσι ώστε να καταστρέφονται αυτόματα τα επικίνδυνα μηνύματα και φιλτράρει την πλειοψηφία του κακόβουλου περιεχομένου. Έτσι, ο μέσος φάκελος εισερχόμενων στο Gmail περιέχει λιγότερο από 0,1% spam.
Αφιερώστε μόλις 2 λεπτά για να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο ασφαλείας του λογαριασμού σας, μπαίνοντας στο myaccount.google.com
«Έχετε ποτέ πατήσει έναν σύνδεσμο και σας έχει εμφανιστεί μια κόκκινη προειδοποίηση, σαν αυτή; Αυτή είναι η Ασφαλής Πλοήγηση (Safe Browsing) σε δράση, που σας υπενθυμίζει να μην επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα επειδή κρύβει πιθανούς κινδύνους, όπως κακόβουλο λογισμικό ή απάτες «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Κάπως, σαν τον τρόπο που σαρώνουμε το διαδίκτυο για να εμφανίσουμε αποτελέσματα αναζητήσεων, το Safe Browsing σαρώνει για κακόβουλο περιεχόμενο» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Google.
Όπως τονίζει η εταιρεία: «Η αυτόματη προστασία, οι εύκολες ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας και η αφοσίωση στην καταπολέμηση των διαδικτυακών κινδύνων, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να καλύπτουμε τα νώτα σας, όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να παραμείνετε εσείς και ο λογαριασμός σας ασφαλείς στο διαδίκτυο»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.