- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Υπάρχει ζωή μετά θάνατον: Το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες
Τι δείχνει νέα έρευνα
Έπειτα από μια εκτεταμένη έρευνα σε δείγμα 2.000 ανθρώπων, Βρετανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι οι σκέψεις συνεχίζονται και αφού η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά.
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μυαλό σταματά κάθε δραστηριότητα 30 δευτερόλεπτα αφού η καρδιά σταματήσει να τροφοδοτεί με αίμα τα υπόλοιπα όργανα του σώματος.
Ωστόσο, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν συνειδητότητα και σκέψη ακόμα και τρία λεπτά μετά την αναγγελία θανάτου τους.
Η Δρ. Σαμ Πάρνια δήλωσε: «Αντίθετα με την αντίληψη, ο θάνατος δεν είναι μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά μια δυνητικά αναστρέψιμη διαδικασία που συμβαίνει έπειτα από κάποια σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα που κάνει την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο να σταματούν να λειτουργούν. Αν γίνουν προσπάθειες για να αναστραφεί αυτή η διαδικασία, θεωρείται “καρδιακό επεισόδιο”, ωστόσο αν αυτές οι προσπάθειες δεν στεφθούν με επιτυχία, τότε θεωρείται “θάνατος”. Μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα 2.060 ασθενών από την Αυστρία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, που επέζησαν από καρδιακό επεισόδιο, το 40% απάντησε ότι μπορεί να θυμηθεί κάποιο είδος αντίληψης και γνώσης, αφότου είχαν θεωρηθεί κλινικά νεκροί. Αυτό μας δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι εγκεφαλικά και διανοητικά ενεργοί , αλλά αφού ανακάμψουν χάνουν τις αναμνήσεις από αυτό το χρονικό διάστημα, είτε εξαιτίας των εγκεφαλικών τραυμάτων είτε εξαιτίας των πολύ δυνατών φαρμάκων που επηρεάζουν τη μνήμη».
Σημειώνεται μόλις το 2% από το 40% που δήλωσε ότι είχε εγκεφαλική δραστηριότητα ενώ ήταν κλινικά νεκρό, βίωσε το αίσθημα ότι έφυγε από το σώμα του, ενώ το 1% μπορούσε και να ακούει και να βλέπει τι γίνεται γύρω του.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν οι μισοί από το δείγμα των 2.060 ασθενών είπε ότι δεν ένιωθε ότι είχε γνώση, αλλά είχε έντονο το αίσθημα του φόβου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.