Έχεις ταλέντο στην επικοινωνία της επιστήμης;
Πάρε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό FameLab και ζήσε μια μοναδική εμπειρία
Το BritishCouncil, σε συνεργασία με το HubScience, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab προκειμένου να αναδείξουν για 11η συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία ήδη σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για την επιστήμη με το κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα.
Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 6 και Τετάρτη 8 Μαρτίου στο TheHubEvents (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πλησίον μετρό Κεραμεικού) και στη Θεσσαλονίκη τη Τρίτη 7 Μαρτίου στο BritishCouncil (Τσιμισκή 43 54623, Θεσσαλονίκη). Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Έπειτα, η κριτική επιτροπή, η οποία πέρυσι αποτελούνταν από τον Στάθη Γκόνο (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), τον Κώστα Καρπούζη (Μετσόβειο Πολυτεχνείο), τη Μπέττυ Τσακαρέστου (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και τον Νίκο Ανδρίτσο (ΣΚΑΙ), θα επιλέξει εκείνους που θα περάσουν στον μεγάλο τελικό.
Αν ενδιαφέρεσαι, μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σου μέχρι τη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 εδώ. Όσοι ενδιαφερόμενοι δε μπορούν να παρευρεθούν σε κανέναν από τους τρεις προκριματικούς γύρους σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη αλλά παρ’ όλα αυτά θα ήθελαν να λάβουν μέρος, τότε μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας video. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στην Τεχνόπολη/Γκάζι (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του AthensScienceFestival 2017.
Βραβεία
Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία τον Ιούνιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο International FameLab 2017.
Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclassστην Επικοινωνία.
Tόσο οι συμμετέχοντες που θα βρεθούν στη τελική τριάδα, όσο και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας.
Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του BritishCouncil στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δήλωση συμμετοχών στο www.britishcouncil.gr/famelab
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.