Τεχνολογια - Επιστημη

Συσκευασμένες σαλάτες και σπανάκι αυξάνουν πολύ τον κίνδυνο σαλμονέλας

Tι προκύπτει από μελέτη επιστημόνων με τη συμμετοχή νεαρού Έλληνα ερευνητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331192-685900.jpg
EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Οι σαλάτες και το σπανάκι, που πουλιούνται έτοιμα κομμένα μέσα σε πλαστική σακούλα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης από το βακτήριο σαλμονέλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων στη Βρετανία, με τη συμμετοχή ενός νεαρού Έλληνα ερευνητή.  

Οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι οι χυμοί που εκκρίνονται από τα κομμένα φύλλα, λόγω της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών τους, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του επικίνδυνου μικροοργανισμού, που μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρος.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι η παρουσία των χυμών κάνει πιο επιθετική τη σαλμονέλα και έτσι αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του καταναλωτή. Ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί δραματικά έως 2.400 φορές. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την μικροβιολόγο δρα Πριμρόουζ Φριστόουν του Πανεπιστημίου του Λέστερ και τον διδακτορικό ερευνητή Γιάννη Κουκκίδη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης και περιβαλλοντικής μικροβιολογίας "Applied and Environmental Microbiology".

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αριστοτέλης: Σκέψης Σκεπτόμενος - Πρόδρομος της Τεχνητής Νοημοσύνης
Αριστοτέλης: Σκέψης Σκεπτόμενος - Πρόδρομος της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Είναι δελεαστικό να σκεφτεί κανείς ότι η εξέλιξη της σύγχρονης Τεχνητής Νοημοσύνης μέχρι σήμερα αλλά και στο εγγύς μέλλον θα ήταν διαφορετική εάν η επιστημονική κοινότητα προσέτρεχε στον Αριστοτέλη»

Ανδρέας Σταυρόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει άλμα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Ανδρέας Σταυρόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει άλμα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες Venture Capitalists μιλά για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας εποχής κι εξηγεί γιατί η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει παράγοντας, όχι ουραγός.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.