- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Ryan Germick είναι ο επικεφαλής της ομάδας Google Doodle, μίας ομάδας δέκα εικαστικών, τεσσάρων κομπιουτεράδων και δύο παραγωγών. Η έδρα τους βρίσκεται στην Καλιφόρνια αλλά δουλεύουν καθημερινά με τους περίπου 100 συνεργάτες τους από όλο τον κόσμο.
Ο Ryan γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιντιάνα σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόμιξ και άλλα εικονογραφημένα βιβλία. Ήταν ένας καλός μαθητής, το μεγαλύτερο σπασικλάκι του σχολείου όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Σπούδασε δημιουργική γραφή και illustration στη Νέα Υόρκη δουλεύοντας μάλιστα σαν ρεσεψιονίστ σε μεγάλο ξενοδοχείο και μετά βρέθηκε στην Ινδία, στις αρχαίες κοινότητες των Ταμίλ που έμαθε την τέχνη τους. Εκεί ανέβασε και το πρώτο το site, το http://www.ryanayana.com, για να μοιράζεται τις φωτογραφίες που έπαιρνε στο ταξίδι με τους φίλους και τους συγγενείς του. «Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα την δύναμη της τεχνολογίας», θυμάται, «εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το Flickr, τα κοινωνικά δίκτυα και όλα αυτά και ήταν φοβερό που εκτός από τους γνωστούς μου, άγνωστοι εντελώς άνθρωποι έβλεπαν τις φωτογραφίες μου και μου έστελναν μηνύματα».
Ήδη όμως από τα φοιτητικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούσε συνέχεια τον υπολογιστή του καθώς όπως έχει πει έμενε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο και δεν είχε χώρο για τις ζωγραφιές και τα αρχεία του. «Βρήκα στον υπολογιστή έναν τεράστιο χώρο να δουλεύω και έμαθα πως ήταν να συνδέεσαι από το ίντερνετ με όλο τον κόσμο και τι δύναμη σου δίνει αυτό: το να δημιουργείς κάτι που μπορείς να μοιραστείς με τους πάντες. Σήμερα μπορεί να φαίνεται αυτονόητο αλλά τότε ήταν απίστευτο και εντελώς καινούργιο».
Μετά την αποφοίτησή του, μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να είναι κοντά στον αδερφό του και ξεκίνησε να δουλεύει στη Google που ήταν άλλωστε και η πρώτη εταιρία στην οποία απευθύνθηκε για να βρει δουλειά το 2006. Δούλεψε δίπλα στον Dennis Hwang, τον εμπνευστή των πρώτων doodle ή αλλιώς «τον πρώτο Doodler».
Αν βαριέσαι να διαβάσεις τη συνέχεια, δες απλώς το βίντεο όπου ο Ryan περιγράφει μιλώντας στο TEDx πως έγινε ένας Google Doodler.
Παρόλο που το πρώτο doodle εμφανίστηκε στις οθόνες το 1998, επίσημα ομάδα Doodle στην εταιρία δημιουργήθηκε το 2009. Πλέον η ομάδα αυτή φτιάχνει περίπου 400 doodles κάθε χρόνο με τα περίπου 50 με 100 να είναι κινούμενα και τα περίπου 12 εντελώς διαδραστικά. Η προετοιμασία είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία αφού 18 μήνες γίνεται ο σχεδιασμός και η επιλογή των θεμάτων ή προσώπων που θα τιμηθούν.
«Οι πραγματικοί ήρωες των doodles είναι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της Google σε όλο τον κόσμο που καταθέτουν ιδέες και προτάσεις», λέει ο Ryan Germick εξηγώντας ότι οι διάφορες τοπικές μικρότερες ομάδες στέλνουν τις προτάσεις τους ολοκληρωμένες έχοντας κάνει έρευνα, προσχέδια και δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Ένα από τα αγαπημένα doodles του ίδιου είναι ένα βίντεο που φτιάχτηκε κυρίως για τους Ιάπωνες χρήστες και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία.
Άλλο αγαπημένο του είναι το δίλεπτο αυτό βίντεο για τα 122 χρόνια του Τσάρλι Τσάπλιν και ανέβηκε στην κεντρική σελίδα της google στις 13 Απριλίου 2011. Συνδέεται άλλωστε άμεσα με την μεγάλη του μανία για τον βουβό κινηματογράφο και στο βίντεο εμφανίζεται και ο ίδιος στον ρόλο ενός αστυνομικού.
Εκτός βέβαια από τα προγραμματισμένα doodles υπάρχουν πάντα και τα έκτακτα, αυτά που επιβάλει η επικαιρότητα. Έτσι συνέβη όταν η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι βρήκε νερό στον Άρη. Ο Germick κατάλαβε αμέσως ότι άμεσα ένα doodle πρέπει να είναι στον αέρα και έστειλε μόλις ξύπνησε και έμαθε την είδηση ένα e-mail στην ομάδα του. Σε 45 λεπτά είχε ήδη δύο προτάσεις στα χέρια του και μέρα σε 4 ώρες το τελικό σχέδιο ήταν έτοιμο.
Ryan online:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.