Τεχνολογια - Επιστημη

Τέσσερις μήνες κλινικά νεκρή έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι

Είναι η πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά της Πορτογαλίας που ένα έμβρυο επιβιώνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130459-295712.jpg

Ένα μωράκι στην Πορτογαλία ήρθε στον κόσμο από γυναίκα που ήταν κλινικά νεκρή για περίπου τέσσερις μήνες, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου. Το αγοράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Λισσαβόνας με καισαρική τομή μετά από 32 εβδομάδες κύησης και ζύγιζε 2,35 κιλά. Η μητέρα είχε ανακηρυχθεί κλινικά νεκρά στις 20 Φεβρουαρίου μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η απόφαση για τη συνέχιση της κύησης ελήφθη όταν όλες οι εξετάσεις έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν υγιές και μετά τη συναίνεση του πατέρα. Το αγοράκι γεννήθηκε την Τρίτη και οι γιατροί δηλώνουν ότι είναι υγιέστατο χωρίς να διευκρινίζουν εάν η μητέρα του παραμένει σε αναπνευστική υποστήριξη. Είναι η πρώτη περίπτωση εμβρύου που επιβιώνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στη μήτρα μιας κλινικά νεκρής μητέρας στην Πορτογαλία.

Το 2013 μια γυναίκα από το Μιζούρι των ΗΠΑ, υπέστη ανακοπή καρδιάς και θεωρήθηκε κλινικά νεκρή, ενώ βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Για να σώσουν το μωρό, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή, ενώ λίγη ώρα αργότερα η νεαρή μητέρα επανήλθε στη ζωή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.