Τεχνολογια - Επιστημη

Απόψε Τρίτη πρεμιέρα για το «Διάλογο των 7»

Δημόσια παρέμβαση σε επίπεδο κοινωνίας και ιδεών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απόψε Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στις 7 το απόγευμα και στο «Polis Art Café» (Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου, πάνω από τη Στοά του Βιβλίου), έχει πρεμιέρα ο «Διάλογος των 7», με πρώτο θέμα «Επιστήμη, Διανόηση και Πολιτική: χωρίς ‘χρήσιμες’ ψευδαισθήσεις».

Πρόκειται για σημαντική δημόσια παρέμβαση σε επίπεδο κοινωνίας και ιδεών, την οποία  οργανώνουν οι εκδόσεις «Ι. Σιδέρης» τρεις φορές το χρόνο, ενώ η AV είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ομιλητές: ο καθηγητής κ. Γιάννης Μεταξάς, ο καθηγητής και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης (φωτογραφία), ο δημοσκόπος κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης, η αρχιτεκτόνισσα κ. Στέλλα Κυβέλου, ο κοινωνιολόγος και αρθρογράφος κ. Γιώργος Σιακαντάρης, ο καθηγητής κ. Νίκος Παπαδάκης (που είναι και επιστημονικός υπέθυνος της πρωτοβουλίας), ενώ Discussant (κριτικός) των συνομιλητών είναι ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Ποιείν» κ. Σπύρος Αραβανής. Θα χαιρετίσει ο εκδότης κ. Ανδρέας Σιδέρης και θα συντονίσει ο Δημήτρης Φύσσας της Athens Voice.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το «Books’ Journal», τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Κρήτης (P.Op.R.Un.), το «Ποιείν» και το «Polis Art Café».