Τεχνολογια - Επιστημη

Γιατί οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο

Τι δείχνει νέα μελέτη για την αποφυγή κατανάλωσης κρέατος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι φυτοφάγοι ίσως χάνουν κάτι σε επίπεδο γευστικών εμπειριών αποφεύγοντας το κρέας, αλλά κερδίζουν όπως φαίνεται περισσότερα χρόνια ζωής.

Μια νέα μελέτη έρχεται να στηρίξει τους υποστηρικτές της αποφυγής κατανάλωσης κρέατος αναφέροντας ότι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των φυτοφάγων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης η διάρκεια της ζωής όσων ανθρώπων είναι φυτοφάγοι για τουλάχιστον 17 χρόνια θα παραταθεί για περίπου 4 έτη.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες της Κλινικής Mayo στην Αριζόνα που μελέτησαν τα δεδομένα έξι μεγάλων ερευνών στις οποίες έλαβαν μέρος περίπου 1.5 εκ. άτομα. Στην μετανάλυση καταγράφεται η αρνητική για την υγεία κατανάλωση κρέατος και ειδικότερα η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος καθώς και του επεξεργασμένου κρέατος.

Ειδικά για το επεξεργασμένο κρέας τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί πολλές μελέτες που αναφέρουν ότι η συχνή κατανάλωση του ελλοχεύει πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου.

photo: EPA/LAURENT DUBRULE