Τεχνολογια - Επιστημη

Μια μπίρα την ημέρα το έμφραγμα το κάνει πέρα

Νέα έρευνα του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου «Ποτσίλι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128185-289016.jpg

Μία μπίρα (ή και δύο) την ημέρα «θωρακίζει» την καρδιά. Ιταλοί επιστήμονες του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου «Ποτσίλι» διαπίστωσαν ότι καταναλώνοντας μισό λίτρο μπίρα την ημέρα ο κίνδυνος καρδιοπάθειας μειώνεται κατά 25%. Μετά από 150 μελέτες το ιταλικό ινστιτούτο διαβεβαιώνει ότι τα δύο κουτάκια μπίρας των 330ml δεν κάνουν σε κανέναν κακό. Οι Times αναφέρουν, πάντως, ότι ειδικά οι γυναίκες είναι καλό να πίνουν ένα κουτάκι μπίρας την ημέρα, ενώ οι άντρες μπορούν και δύο.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Διατροφή, Μεταβολισμός και Καρδιοαγγειακές Παθήσεις» εξηγεί ότι η μπίρα έχει περίπου ίδιες προστατευτικές ιδιότητες με το κρασί σε ό,τι αφορά την καρδιά και ότι είναι καλύτερη από κάθε άλλο αλκοολούχο ποτό. Οι επιδημιολόγοι συμπέραναν ότι η αλκοόλη ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο του εμφράγματος.

Πιο επιφυλακτική η επιδημιολόγος Άνι Μπρίτον του Πανεπιστημίου του Λονδίνου δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι «η εν λόγω έρευνα θέλει προσοχή. Δυστυχώς αρκετές μελέτες επιδημιολόγων βασίζονται σε λαθεμένα δεδομένα και σε αυθαίρετα συμπεράσματα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.