Πού είναι ο όγκος;
Νέα θεραπεία «εξαφανίζει» τον καρκίνο του μαστού σε 11 ημέρες
Νέα θεραπεία, η οποία βασίζεται σε ένα κοκτέιλ φαρμάκων, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής του καρκίνου του μαστού κάνοντας τους όγκους να «εξαφανίζονται» σε 11 ημέρες. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα «εντυπωσιακό» επίτευγμα στη μάχη κατά του καρκίνου.
Η νέα θεραπεία βασίζεται στο συνδυασμό δύο φαρμάκων (το καθένα εκ των οποίων κοστίζει τις 1.500 λίρες στη Βρετανία) και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατάφεραν να εξαφανίσουν εξ ολοκλήρου όγκους μεγέθους έως και 3 εκατοστών. Ο υπεύθυνος της νέας μεθόδου, καθηγητής Νάιτζελ Μπαντρέντ του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, δήλωσε ότι «η εξαφάνιση των όγκων σε μόλις 11 ημέρες είναι κάτι πρωτάκουστο. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα με βάση όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».
Η έρευνα αφορούσε γυναίκες οι οποίες υπέφεραν από έναν από τους πιο επιθετικούς καρκίνους του μαστού −HER2− και σχεδόν 9 στις 10 γυναίκες έδειξαν σημαντική ανταπόκριση στη συγκεκριμένη θεραπεία με τα δύο αυτά φάρμακα. Στη μία από τις τέσσερις περιπτώσεις οι όγκοι μειώθηκαν δραστικά, ενώ σε μερικές από τις περιπτώσεις εξαφανίστηκαν εντελώς. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι με τη νέα μέθοδο οι γυναίκες που πάσχουν από αυτή τη μορφή του καρκίνου δεν θα χρειάζεται να υπόκεινται στην ταλαιπωρία της χημειοθεραπείας και θα χορηγούνται τον εν λόγω συνδυασμό φαρμάκων αμέσως μετά τη διάγνωση και πριν τη χειρουργική επέμβαση.
Ο καθηγητής Νάιτζελ Μπράντρεντ, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού στο Άμεστερνταμ, διευκρίνισε ότι χρειάζονται περαιτέρω δοκιμές για να επιβεβαιωθούν τα εκπληκτικά αποτελέσματα της εν λόγω θεραπείας.
«Είναι ανήκουστο να εξαφανίζονται όγκοι σε 11 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η θεραπεία αυτή πέρα από το να καταπολεμά τους όγκους προκαλεί μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στο πρόβλημα», είπε ο Βρετανός παθολόγος.
Περίπου το 15 με 25% των γυναικών εμφανίζουν τον τύπο HER2 του καρκίνου του μαστού, ο οποίος έχει την τάση να μεγαλώνει γρηγορότερα από τις υπόλοιπες μορφές.
Ο καθηγητής ογκολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκε στο σοκ των συναδέλφων του όταν συνειδητοποίησαν ότι οι όγκοι είχαν εξαφανιστεί. «Κάποια στιγμή ακούμε τον παθολόγο στο εργαστήριο να αναρωτιέται: "πού είναι ο όγκος;" και τότε καταλάβαμε ότι δεν υπήρχαν πια οι όγκοι. Είχαν εξαφανιστεί», είπε ο Βρετανός καθηγητής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.