- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι αστροναύτες Kelly και Kornienko επέστρεψαν στη Γη μετά από 340 μέρες στον ISS (εικόνες, video)
«Ο αέρας είναι υπέροχος εδώ»
«Ο αέρας είναι υπέροχος εδώ πάνω. Δεν καταλαβαίνω γιατί είστε έτσι ντυμένοι» ήταν τα πρώτα λόγια του αστροναύτη Scott Kelly μόλις έφθασε στη Γη, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Ο αστροναύτης Scott Kelly μαζί με τον κοσμοναύτη Mikhail Kornienko πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πειράματα για τα μελλοντικά διαστημικά ταξίδια και κυρίως για το μεγάλο ταξίδι στον πλανήτη Άρη.
Russian cosmonaut Mikhail Kornienko is all smiles after his 340-day space odyssey. https://t.co/WBEWQDmtEj pic.twitter.com/mdbrCOGAHX
— Spaceflight Now (@SpaceflightNow) March 2, 2016
Μπορεί Ρώσοι κοσμοναύτες να έχουν περάσει μεγαλύτερα διαστήματα παραμονής στον MIR (δεν υπάρχει πια) αλλά αυτή τη φορά τα πειράματα είναι πιο πλήρη και τεκμηριωμένα, με περισσότερα εποπτικά και ιδιαίτερα εξελιγμένα μέσα.
Μαζί με τους Kelly και Kornienko ήταν και ο χειριστής της κάψουλας Soyuz, Sergey Volkov, και το τρίο προσγειώθηκε με ασφάλεια σε περιοχή του Καζακστάν μετά από 3 ώρες ταξίδι από τον ISS.
Time-lapse shows @StationCDRKelly and crew undocking from the station and heading home after a #YearInSpace!https://t.co/7uMnza50hv
— Intl. Space Station (@Space_Station) March 2, 2016
Να τονίσουμε ότι η περίπτωση του Kelly είναι ιδιαίτερα σημαντική (εκτός από τις 400 έρευνες που έκανε ο ίδιος στον ISS) για την επιστήμη διότι παράλληλα με τον Scott, ανάλογα πειράματα έγιναν (και θα γίνουν) στον δίδυμο αδελφό του, Mark, o oποίος είναι επίσης αστρονάυτης και το ίδιο διάστημα ήταν στη Γη.
«Είναι γλυκόπικρο να φεύγεις από ένα τόσο καταπληκτικό μέρος» είπε ο Kelly λίγο πριν εγκαταλείψει τον ISS.