Τεχνολογια - Επιστημη

Ζωή στο Σύμπαν

Νέα παράσταση στο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
120016-268550.jpg

Μια εξαιρετική νέα παράσταση με τίτλο «Ζωή στο Σύμπαν» παρουσιάζει το νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η παράσταση προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως αν υπάρχει ζωή και πέρα από τη Γη και τι θα μπορούσε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του Σύμπαντος, ενώ ξεκινά από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας.

Η παράσταση, η οποία προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών, μεταξύ άλλων θα μας «ταξιδέψει» στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος όπου είναι πιθανότερο να φιλοξενούνται μικροβιακές μορφές ζωής, ενώ αναφέρεται στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και τη μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Η πρώτη της προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 18.30 και 20.00, με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητο, όμως, θα είναι το δελτίο εισόδου, που θα μοιράζονται από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18.00 της ίδιας ημέρας. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία και οι σκύλοι-συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, 210 9469600.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.