Τεχνολογια - Επιστημη

Μετά από 24 χρόνια η Βρετανία στέλνει αστροναύτη στο Διάστημα

O Tim Peake θα πάει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113111-224324.jpg

Μετά από 24 χρόνια ένας Βρετανός αστροναύτης θα φύγει από τα όρια της στρατόσφαιρας και θα εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. O 43χρονος Tim Peake πρώην επισημαναγός των ενόπλων δυνάμεων, είναι και επισήμως μέλος για αποστολή διάρκειας έξι μηνών που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), τον Δεκέμβριο.

Είναι ο πρώτος Βρετανός ο οποίος θα ταξιδέψει στο Διάστημα μετά την Έλεν Σάρμαν, η οποία ταξίδεψε με ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο και παρέμεινε στο Διάστημα για διάστημα οκτώ ημερών το 1991.

«Έπειτα από ένα κενό 24 ετών, αφού η Έλεν Σάρμαν ταξίδεψε στο διαστημικό σταθμό Mir, η βρετανική σημαία θα κυματίσει και πάλι στο Διάστημα», είπε ο Peake στους δημοσιογράφους.

«Αυτό που υποδηλώνει όλο αυτό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ικανό να σταματήσει τους μαθητές στη Βρετανία σήμερα να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ανδρών και γυναικών που θα προσγειωθούν στον Άρη στο μέλλον», τόνισε.

Ο κ. Πικ προσέθεσε ότι θα πραγματοποιήσει μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων, μεταξύ αυτών θα συμμετάσχει σε ιατρικές έρευνες ως «ανθρώπινο πειραματόζωο».

Ο Βρετανός, ο οποίος επιλέχθηκε να γίνει αστροναύτης το 2009, θα αναχωρήσει από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν για την αποστολή με τίτλο «Principia», όπως ακριβώς η πρωτοποριακή τριλογία του Ισαάκ Νεύτων Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, όπου περιγράφονται οι βασικοί κανόνες της κίνησης και της βαρύτητας.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.