Τεχνολογια - Επιστημη

Γυναίκες μόνο στρέιτ δεν υπάρχουν!

Οι περισσότερες είναι είτε αμφιφυλόφιλες είτε γκέι σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έρευνα του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Έσεξ στη Βρετανία υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των γυναικών είναι είτε αμφιφυλόφιλες είτε ομόφυλες, αλλά ποτέ μόνο στρέιτ. «Μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει όμως οι γυναίκες που υποστηρίζουν ότι είναι στρέιτ, στην πραγματικότητα έλκονται από το ανδρικό αλλά και από το γυναικείο φύλο», εξηγούν οι ερευνητές.

Διευκρινίζουν πως σαφέστατα οι λεσβίες ερεθίζονται περισσότερο βλέποντας μια γυμνή γυναίκα, αλλά ασυνείδητα είτε γιατί δεν το έχουν ψάξει είναι πολλές οι γυναίκες που αν και προτιμούν σεξουαλικά τους άντρες, ερεθίζονται εξίσου βλέποντας γυναίκες να ερωτοτροπούν.

Στην έρευνα του δρ. Gerulf Rieger συμμετείχαν 345 γυναίκες. Για τις ανάγκες της έρευνας οι 345 γυναίκες παρακολουθούσαν ερωτικά βίντεο με άντρες και γυναίκες και οι επιστήμονες κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους. Οι γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονταν ως ετεροφυλόφιλες, παραδέχτηκαν ότι ερεθίστηκαν όταν παρακολούθησαν ερωτικά βίντεο με άντρες. Το 74% αυτών των γυναικών δήλωσε ότι ένιωσε τα ίδια ερωτικά σκιρτήματα βλέποντας γυναίκες να κάνουν σεξ. Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες ερεθίστηκαν πολύ περισσότερο από τα ερωτικά βίντεο με γυναίκες και ελάχιστα έως σχεδόν καθόλου όταν τους έδειξαν βίντεο με άντρες. «Ακόμα κι αν η πλειοψηφία των γυναικών αυτοπροσδιορίζεται ως στρέιτ, η έρευνα που δείχνει τι ερεθίζει τις γυναίκες δείχνει ότι οι γυναίκες είναι είτε αμφιφυλόφιλες είτε ομοφυλόφιλες αλλά ποτέ στρέιτ», δήλωσε ο δρ. Rieger και πρόσθεσε: «Μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει όμως οι γυναίκες που υποστηρίζουν ότι είναι στρέιτ, στην πραγματικότητα έλκονται από το ανδρικό αλλά και το γυναικείο φύλο».