Τεχνολογια - Επιστημη

Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει το Σάββατο κοντά από τη Γη

Ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 20 μέρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας μεγάλος αστεροειδής με διάμετρο περίπου 400 μέτρων θα περάσει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας. Το πέρασμα, με ταχύτητα 35 χλμ. ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει αύριο το Σάββατο το βράδυ στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας σε απόσταση 480.000 χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης - Σελήνης.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον αστεροειδή με το όνομα 2015 ΤΒ145, τον οποίο ανακάλυψαν στις 10 Οκτωβρίου από τηλεσκόπιο στη Χαβάη. Το κοντινό πέρασμα που θα κάνει από τον πλανήτη μας θα δώσει την ευκαιρία στους μελετητές να τον ερευνήσουν καλύτερα και να συλλέξουν περισσότερα.

Ο αστρονόμος Ντέτλεφ Κόσνι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) δήλωσε ότι αν ο 2015 ΤΒ145 έπεφτε στη Γη, θα προξενούσε μεγάλες ζημιές, γι' αυτό χρειάζεται συνεχής εγρήγορση.

Η ESA σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο αστεροειδής να χτυπήσει τον πλανήτη μας ή ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τα επόμενα 100 χρόνια. Όμως ο 2015 ΤΒ145 προστέθηκε στον κατάλογο κινδύνου της ESA, ο οποίος περιέχει 524 τέτοια διαστημικά αντικείμενα.