Τεχνολογια - Επιστημη

Σε 5 χρόνια θα τρώμε χάμπουργκερ με κρέας εργαστηρίου

«Οι άνθρωποι θα το αγοράζουν για ηθικούς λόγους»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε πέντε περίπου χρόνια θα μπορούμε να τρώμε χάμπουργκερ εργαστηρίου, είπαν οι Ολλανδοί επιστήμονες που το δημιούργησαν .

Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, δήλωσαν στο BBC, ότι ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η εξέλιξη του κρέατος και θα γίνει πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο.

Η επιστημονική ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε το έχουν βελτιώσει κι άλλο. Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν για ηθικούς λόγους».

Αρχικά θα μπορεί κανείς να παραγγείλει το εργαστηριακό κρέας από την εταιρεία των επιστημόνων Mosa Meat (στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ), αλλά, όπως προσδοκούν, όταν η τιμή του πέσει αρκετά, το εμπορικό προϊόν τους θα διατίθεται πλέον ακόμη και στα σούπερ-μάρκετ.